Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fritzon: ”En högerextremist som står här”

Se senaste avsnittet av Bara Politik.
Heléne Fritzon.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Socialdemokraternas Heléne Fritzon pekar ut Sverigedemokraternas Charlie Weimers som högerextrem under en slutdebatt i Sveriges radio.

– Städa rent framför egen dörr först, svarar Weimers. 

Under onsdagen håller Sveriges radio en slutdebatt med partiernas toppkandidater inför EU-valet.

Det enda parti som inte har sin toppkandidat på plats var Sverigedemokraterna, som efter skandalen runt Peter Lundgren valt att skicka fram tredjenamnet Charlie Weimers.

Debatten inleddes med en diskussion om nationalism och huruvida årets EU-val är ett ”ödesval”. Flera pekade ut högerextremism som ett hot mot Europa. 

– Jag tycker att vi redan i den här debatten inser att det här valet är ett värderingsval. Jag vet att ministrar menar varenda ord de säger. Jag vet att Ungern, Polen och så vidare är kvinnofientliga, de ger sig på rättsäkerheten, säger Helene Fritzon (S).

Helen Fritzon: SD är högerextrema

Programledarna ifrågasatte om Heléne Fritzon verkligen anser att Sverigedemokraterna är högerextremister.

– Jag menar att det är en ren högerextremist som står här, sade Helene Fritzon och riktade sig mot Charlie Weimers.  

Weimers svarade att Socialdemokraterna behöver ”städa rent framför egen dörr”, och syftade på att en del i SSU:s första maj-tåg i år skanderade ”Krossa sionismen”.

– Jag har inga problem med att vara tydlig. Dessa dagar är det ni som har problem. Du kommer hit som trea på listan. Varför hoppar ni över kvinnan som har plats nummer två när Peter Lundgren inte ens vågar visa sig här? frågade Fritzon.

Weimers svarade att Jessica Stegrud, som är SD:s andranamn i EU-valet, deltar i en utfrågning med Kvällsposten i Malmö under onsdagen.

– Hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse i ett av våra viktigaste distrikt.