Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööfs kritik mot SD:s film: ”Djupt anmärkningsvärt”

Annie Lööf (C), Jan Eliasson och Expressens Niklas Svensson inför Uppesittarkvällen.Foto: OLLE SPORRONG
”Bara att det påbörjats en förundersökning är väldigt allvarligt”, säger Annie Lööf (C) om Peter Lundgren-skandalen.Foto: Expressen TV
Annie Lööf förtidsröstade i EU-valet på Stockholms centralstation.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Annie Lööf kritiserar hur SD hanterat avslöjandet om att toppkandidaten Peter Lundgren tafsat på en partikollega.

Enligt C-ledaren är det ”djupt anmärkningsvärt” att kvinnan som blivit tagen på brösten var med i SD:s film tillsammans med Lundgren.

– SD verkar rycka på axlarna och låta honom fortsätta, säger Annie Lööf.

 

MISSA INTE: Gör Valkompassen inför EU-valet 2019

Centerpartiets partiledare Annie Lööf gästade Expressen TV och Di TV:s ”Uppesittarkväll” inför EU-valet i morgon. C-ledaren uppgav sig vara trött efter en tågturné genom Malmö, Göteborg och Stockholm.

Därefter fick Annie Lööf frågan om hur hon ser på Expressens avslöjande om att SD:s toppkandidat Peter Lundgren tagit en partikollega på brösten. 

– Nu känner jag inte till hela historien med efter de uppgifter man fått i medier är det djupt anmärkningsvärt, sa Annie Lööf. 

Enligt Annie Lööf är det anmärkningsvärt att Kristina Winberg, som larmade om händelsen, sedermera petades som SD:s fjärdenamn inför EU-valet.

C-ledaren var även särskilt kritisk till en film som släppts av Sverigedemokraterna, där den kvinna som Peter Lundgren tagit på brösten framstår tillsammans med toppkandidaten. 

Annie Lööf: ”Det är ju sexuellt ofredande”

I filmen uppger kvinnan att Peter Lundgren ska ha bett om ursäkt för händelsen och att det hela är överspelat.

– Det är djupt anmärkningsvärt det som har skett. För det första, den kvinna som larmade om detta ströks från listan och fick lämna både sin plats i parlamentet och Sverigedemokraterna. Sedan den kvinna som blivit utsatt för detta ska sitta bredvid förövaren i en soffa och spela in en film, det är också djupt anmärkningsvärt att man ska göra på det sättet. För vad detta handlar om, det är ju sexuellt ofredande, sa Annie Lööf.

Hon fortsatte:

– Nu är ju också Peter Lundgren under förundersökning och den är inte färdig, men bara att det påbörjats en förundersökning är väldigt allvarligt. Samtidigt som Sverigedemokraterna verkar rycka på axlarna och låta honom fortsätta.

C-ledaren om relationen till Ulf Kristersson

Under Expressens ”Uppesittarkväll” fick Annie Lööf även frågan om hur hennes relation till M-ledaren Ulf Kristersson ser ut i dag.

C-ledaren beskrev relationen som ”relativt god”, men medgav att den inte var lika bra som förra året.

– Det är klart att det inte är som för ett år sedan, sa Annie Lööf.