Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ettåring sov med elektrisk filt – brännskadades svårt

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
En ettårig pojke brännskadades när han sov med en elektrisk filt. Sängen på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Colourbox

Föräldrarna lät den ettårige pojken sova med elektrisk värmefilt för att han inte skulle frysa.

Det slutade med att ettåringen drabbades av andra gradens brännskador, skriver The Sun.

Olyckan inträffade i kinesiska provinsen Shaanxi. Pojkens föräldrar var oroliga för att den ettårige pojken skulle frysa eftersom familjens bostad saknar centralvärme. De lät honom därför sova med en elektrisk värmefilt.

När pojken, som inte hade blöja på sig vid tillfället, kissade på filten brännskadades han på benen och ländryggen. Skadorna täckte tio procent av pojkens kropp men hans tillstånd är nu stabilt.

Läkarna varnar efter andra incidenten på kort tid

Enligt rapporter använder allt fler familjer som bor utanför storstäderna i Kina elektriska värmefiltar i brist på centralvärme. Läkare varnar nu för detta sedan två barn brännskadats i liknande incidenter på kort tid. En 13-årig flicka fördes nyligen till samma sjukhus som den ettårige pojken efter att ha brännskadats när hon kissade i sömnen på den elektriska filten hon hade i sängen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.