Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ettåring i kö för seniorboende

Här på seniorboendet Blomsterfonden kan ettåringen får bo i framtiden.Foto: Roger Schederin

Bostadsbristen i Stockholm ställer till problem för många.

Nu säkrar mor- och farföräldrar upp för att deras barnbarn åtminstone ska få ett förstahandskontrakt på ålderns höst.

Hos seniorboendet Blomsterfonden är den yngsta köanden ett år gammal.

Det populära seniorboendet Blomsterfonden består av ungefär 1000 hyresrätter. På tio år har antalet köande till lägenheten ökat från 5000 till 21 000. Många av dem är födda på 60- och 70-talet. Men yngsta-rekordet innehas av ett litet barn som fyllde ett år i mars och ställts i kö av sin mormor.

– Hon bor hos oss, och har ställt både sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn i kö, säger Christel Jansson, pressansvarig på Blomsterfonden.

"Nöjda hyresgäster"

Hon är noga med att poängtera att man inte tar ut någon vinst för de långa kötiderna, utan att alla avgifter går tillbaka in i Blomsterfonden för att förbättra boendet för hyresgästerna.

– Och vi har inte gjort reklam eller något sådant, det är helt enkelt nöjda hyresgäster som talar gott om oss till släktingar och vänner, säger Christel Jansson.

Kötiden för att få en lägenhet är i dag omkring 20 år, om man har tur några år kortare. Om ettåringen får en lägenhet lagom till sin 18-årsdag har han eller hon ändå inte rätt att flytta in.

– Nej, vi är ett seniorboende, så i sådana fall får han eller hon inte tillträde till lägenheten, säger Christel Jansson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.