Flickan kom ut på en korsande väg och blev påkörd.Flickan kom ut på en korsande väg och blev påkörd.

Flickan kom ut på en korsande väg och blev påkörd.

Olyckan ska ha inträffat inne på ett stugområde en liten bit in från riksväg 66Olyckan ska ha inträffat inne på ett stugområde en liten bit in från riksväg 66
Olyckan ska ha inträffat inne på ett stugområde en liten bit in från riksväg 66
Räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet. Bilden från Tandådalen är från ett tidigare tillfälle.Räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet. Bilden från Tandådalen är från ett tidigare tillfälle.
Räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet. Bilden från Tandådalen är från ett tidigare tillfälle.
Robin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås i närheten av Tandådalen och såg ambulansen köra förbi efter olyckan: "Jättehemskt att det var ett så litet barn". Foto: PrivatRobin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås i närheten av Tandådalen och såg ambulansen köra förbi efter olyckan: "Jättehemskt att det var ett så litet barn". Foto: Privat
Robin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås i närheten av Tandådalen och såg ambulansen köra förbi efter olyckan: "Jättehemskt att det var ett så litet barn". Foto: Privat
Flickan avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på riksväg 66 i Tandådalen.Flickan avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på riksväg 66 i Tandådalen.
Flickan avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på riksväg 66 i Tandådalen.
Tandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: PrivatTandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Privat
Tandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Privat

Flicka påkörd i fjällen – dog av skadorna

Publicerad

En flicka i åttaårsåldern dog efter at ha blivit påkörd av en bil i skidsemesterorten Tandådalen.

Flickan åkte på en åkmadrass vid familjens stuga när hon kom rakt ut på en korsande väg och blev påkörd, enligt polisen.

– Det är mycket tragiskt det här och mycket känslor i svallning, säger Hasse Andersson, räddningschef i beredskap.

Det var strax efter klockan två på söndagseftermiddagen som den allvarliga olyckan inträffade där en åttaårig flicka blev påkörd av en bil.

Inringaren, som larmade polisen, meddelade att flickan inte var kontaktbart och under eftermiddagen kom den tragiska nyheten om att flickans liv inte gick att rädda.

Kom ut på vägen

– Hon åkte på en åkmadrass ner för en sluttning och kom rakt ut på en korsande väg och där kom en bil och körde på henne, säger Anders Gustavsson vid polisen i Dalarna.

Flickan och hennes familj var enligt polisen inte hemmahörande i Dalarna utan befann sig på skidorten på semester.

– Olyckan skedde inne på ett stugområde där flickan åkt på madrassen i anslutning till den stuga som familjen hade hyrt, säger Anders Gustavsson.

Inledningsvis kom uppgifter om att hon var mycket allvarligt skadad, men när ambulans kom fram till olycksplatsen kunde en läkare dödförklara flickan på plats.

Även räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet.

– Posumgruppen och en präst från kyrkan i Tandådalen är inkopplade. Jag kan bara beklaga, det är mycket tragiskt det här och mycket känslor i svallning, säger Hasse Andersson.

Har inlett en förundersökning

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Under söndagen har man hört vittnen på platsen och fotodokumenterat platsen.

– Utredningsarbetet tar vid i morgon. Bilen och åkmadrassen är tagna i beslag, det kommer även att göras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen, säger Anders Gustavsson.

Tandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor.

Robin Rickardsson, 17.Foto: Privat

– Olyckan har skett utanför vårt område, säger Linda Morell pressansvarig på Skistar.

Robin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås. Han var på jobbet under söndagen och träffade många kunder som skulle åka i Tandådalen.

– Det är jättetråkigt att sådant händer, och hemskt att det var ett så litet barn, jag visste att någon allvarligt hade hänt, för jag såg en ambulans åka förbi väldugt fort. Jag hörde bara sirenerna och den svischade förbi, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag