Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flicka påkörd i fjällen – dog av skadorna

Flickan kom ut på en korsande väg och blev påkörd.

Olyckan ska ha inträffat inne på ett stugområde en liten bit in från riksväg 66
Räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet. Bilden från Tandådalen är från ett tidigare tillfälle.
Robin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås i närheten av Tandådalen och såg ambulansen köra förbi efter olyckan: "Jättehemskt att det var ett så litet barn". Foto: Privat
Flickan avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på riksväg 66 i Tandådalen.
Tandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Privat
1 / 7

En flicka i åttaårsåldern dog efter at ha blivit påkörd av en bil i skidsemesterorten Tandådalen.

Flickan åkte på en åkmadrass vid familjens stuga när hon kom rakt ut på en korsande väg och blev påkörd, enligt polisen.

– Det är mycket tragiskt det här och mycket känslor i svallning, säger Hasse Andersson, räddningschef i beredskap.

Det var strax efter klockan två på söndagseftermiddagen som den allvarliga olyckan inträffade där en åttaårig flicka blev påkörd av en bil.

Inringaren, som larmade polisen, meddelade att flickan inte var kontaktbart och under eftermiddagen kom den tragiska nyheten om att flickans liv inte gick att rädda.

Kom ut på vägen

– Hon åkte på en åkmadrass ner för en sluttning och kom rakt ut på en korsande väg och där kom en bil och körde på henne, säger Anders Gustavsson vid polisen i Dalarna.

Flickan och hennes familj var enligt polisen inte hemmahörande i Dalarna utan befann sig på skidorten på semester.

– Olyckan skedde inne på ett stugområde där flickan åkt på madrassen i anslutning till den stuga som familjen hade hyrt, säger Anders Gustavsson.

Inledningsvis kom uppgifter om att hon var mycket allvarligt skadad, men när ambulans kom fram till olycksplatsen kunde en läkare dödförklara flickan på plats.

Även räddningstjänsten skickades till platsen, men när de kom fram tog polisen och ambulansen över huvudparten av arbetet.

– Posumgruppen och en präst från kyrkan i Tandådalen är inkopplade. Jag kan bara beklaga, det är mycket tragiskt det här och mycket känslor i svallning, säger Hasse Andersson.

Har inlett en förundersökning

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Under söndagen har man hört vittnen på platsen och fotodokumenterat platsen.

– Utredningsarbetet tar vid i morgon. Bilen och åkmadrassen är tagna i beslag, det kommer även att göras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen, säger Anders Gustavsson.

Tandådalen är ett populärt skidområde i Sälen, Dalarna. Det är beläget precis bredvid Hundfjället och under sportlovsveckorna kommer många familjer dit för att åka skidor.

Robin Rickardsson, 17. Foto: Privat

– Olyckan har skett utanför vårt område, säger Linda Morell pressansvarig på Skistar.

Robin Rickardsson, 17, arbetar på skiduthyrningen i Torgås. Han var på jobbet under söndagen och träffade många kunder som skulle åka i Tandådalen.

– Det är jättetråkigt att sådant händer, och hemskt att det var ett så litet barn, jag visste att någon allvarligt hade hänt, för jag såg en ambulans åka förbi väldugt fort. Jag hörde bara sirenerna och den svischade förbi, säger han.