Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett av Sveriges största webbhotell hackat

Webbhotellet Loopia har drabbats av hackerintrång. 

Alla kunder ombeds uppdatera sina användaruppgifter. Hackarna kan ha kommit åt personliga uppgifter, uppger bolaget.

Under fredagseftermiddagen gick ett meddelande ut till Loopias kunder om att uppdatera sina användaruppgifter genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet. Detta efter att man informerat om ett hackerintrång.

– I samband med att vi i dag informerade er kunder om händelsen valde vi att uppdatera samtliga lösenord och kundnummer, skriver de på sin fråga-svar sida.

Personlig information hackad

De rekommenderar att man deaktiverar lösenordsfunktionen helt och istället använder BankID som enda inloggning i sitt konto. 

Enligt uppgifter kan hackarna ha kommit åt de personliga kontakt- och personuppgifter som man uppger när man blir kund hos Loopia. Men kreditkortsinformation, mail och webbmaterial berörs inte av intrånget.

800 000 domännamn

Loopia, som startade 1999, är ett av Sveriges största webbhotell och finns i dag i både Sverige, Norge och Serbien. Loopias kunder utgörs av både större, multinationella företag och organisationer till lokala idrottsföreningar och enskilda privatpersoner. Totalt administrerar webbhotellet drygt 800 000 domännamn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.