Ett av Sveriges största webbhotell hackat

Publicerad

Webbhotellet Loopia har drabbats av hackerintrång. 

Alla kunder ombeds uppdatera sina användaruppgifter. Hackarna kan ha kommit åt personliga uppgifter, uppger bolaget.

Under fredagseftermiddagen gick ett meddelande ut till Loopias kunder om att uppdatera sina användaruppgifter genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet. Detta efter att man informerat om ett hackerintrång.

– I samband med att vi i dag informerade er kunder om händelsen valde vi att uppdatera samtliga lösenord och kundnummer, skriver de på sin fråga-svar sida.

Personlig information hackad

De rekommenderar att man deaktiverar lösenordsfunktionen helt och istället använder BankID som enda inloggning i sitt konto. 

Enligt uppgifter kan hackarna ha kommit åt de personliga kontakt- och personuppgifter som man uppger när man blir kund hos Loopia. Men kreditkortsinformation, mail och webbmaterial berörs inte av intrånget.

800 000 domännamn

Loopia, som startade 1999, är ett av Sveriges största webbhotell och finns i dag i både Sverige, Norge och Serbien. Loopias kunder utgörs av både större, multinationella företag och organisationer till lokala idrottsföreningar och enskilda privatpersoner. Totalt administrerar webbhotellet drygt 800 000 domännamn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag