Med moster Madeleines gamla jacka och en rosa väska full med hemliga saker gjorde prinsessan Estelle succé. Foto: Pelle T NilssonMed moster Madeleines gamla jacka och en rosa väska full med hemliga saker gjorde prinsessan Estelle succé. Foto: Pelle T Nilsson
Med moster Madeleines gamla jacka och en rosa väska full med hemliga saker gjorde prinsessan Estelle succé. Foto: Pelle T Nilsson
Madeleine i jackan 1990 och Estelle i jackan 2016. Foto: Stella Pictures + Pelle T NilssonMadeleine i jackan 1990 och Estelle i jackan 2016. Foto: Stella Pictures + Pelle T Nilsson

Madeleine i jackan 1990 och Estelle i jackan 2016.

 Foto: Stella Pictures + Pelle T Nilsson
Prinsessan Madeleine i den rosa jackan 1990. Till vänster syns prins Carl Philip. Foto: Roger Tillberg/Stella PicturesPrinsessan Madeleine i den rosa jackan 1990. Till vänster syns prins Carl Philip. Foto: Roger Tillberg/Stella Pictures

Prinsessan Madeleine i den rosa jackan 1990. Till vänster syns prins Carl Philip.

 Foto: Roger Tillberg/Stella Pictures
"Det är kul att hon fortfarande får vara barn", säger experten Johanna Engberg. Foto: Pelle T Nilsson"Det är kul att hon fortfarande får vara barn", säger experten Johanna Engberg. Foto: Pelle T Nilsson
"Det är kul att hon fortfarande får vara barn", säger experten Johanna Engberg.  Foto: Pelle T Nilsson
Prinsessan Estelle flankerad av pappa prins Daniel och morbror prins Carl Philip. Foto: Pelle T NilssonPrinsessan Estelle flankerad av pappa prins Daniel och morbror prins Carl Philip. Foto: Pelle T Nilsson
Prinsessan Estelle flankerad av pappa prins Daniel och morbror prins Carl Philip.  Foto: Pelle T Nilsson
Foto: Charles Hammarsten / Ibl BildbyrFoto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr
 Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr
Foto: Pelle T NilssonFoto: Pelle T Nilsson
 Foto: Pelle T Nilsson
Första bilden på nyfödde prins Oscar med storasyster Estelle vid sin sida. Foto: PrivatFörsta bilden på nyfödde prins Oscar med storasyster Estelle vid sin sida. Foto: Privat
Första bilden på nyfödde prins Oscar med storasyster Estelle vid sin sida.  Foto: Privat

Estelles klädsuccé – i mosters gamla jacka

Publicerad

Prinsessan Estelle stal showen i dag i kyrkan (igen!).

Med moster Madeleines gamla jacka och en rosa väska full med hemliga saker gjorde hon succé.

– Jag kan tänka mig att Estelle var väldigt stolt över att få bära prinsessan Madeleines tidigare jacka eftersom de gillar varandra väldigt mycket, säger barnklädesexperten Johanna Engberg.

Var än prinsessan Estelle visar sig blir det succé. Den bedårande lilla prinsessan lyckas charma alla. Även när det inte är hon som ska vara i huvudrollen lyckas hon ändå på något sätt hamna i strålkastarljuset.

Vid dagens tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i slottskyrkan där prins Oscar välkomnades till världen riktades minst lika många blickar mot den nya prinsen som mot den lilla rosa väska som prinsessan Estelle hade med sig.

Barnklädesexperten Johanna Engberg driver barnklädesbutiken By Engberg. Hon ser den rosa väskan som ett tecken på att kronprinsessparet är måna om att låta Estelle få vara barn så länge som möjligt, även i seriösa och offentliga sammanhang.

"Favoritsakerna ska med"

– Det är kul att hon, som alla andra fyraåringar, får ta med sig den lilla väskan med sina små favoritsaker, att hon fortfarande får vara barn, vilket jag vet att båda hennes föräldrar månar om väldigt väl, säger Johanna Engberg, som själv har två småbarn.

– Alla som har döttrar i den åldern vet att väskan med de små favoritsakerna ska med, säger hon och tillägger:

– Det är tydligt att väskan är viktig för henne eftersom den ska med.

Däremot var Johanna Engberg osäker på vad det var för märke på väskan, och hon anar att det kan vara en billigare väska.

– Jag har inte sett den i Stockholms innerstad eller i någon webbshop, säger hon och fortsätter:

– Det känns som att den kan vara en gåva för att hon har blivit storasyster.

Madeleines gamla jacka

Johanna Engberg kunde också konstatera att prinsessan Estelles jacka tidigare burits av moster Madeleine.

– Jag vill berömma Daniel och Victoria för att Estelle fortfarande får ha den sköna lilla fina jackan från favoritmostern, absolut, säger hon.

Det har hänt flera gånger tidigare att Victoria låtit Estelle återanvända kläder, men då har det handlat om Victoria egna kläder som hon bar själv då hon var barn.

Även Sofia och drottning Silvia återanvänder kläder. Nyligen - då kungen höll representationsmiddag på Stockholms slott - bar Sofia en guldfärgad känning som hon lånat av väninnan Olivia Rehn - hon hade den i sin tur på prinsessans bröllop i somras.

I övrigt noterade Johanna Engberg att den klänning som prinsessan Estelle bar under jackan är samma klänning, av märket Marie-Chantal, som hon bär på det motiv som kommer ut som frimärke snart.

– En sån här högtidlig dag är det klart att finklänningen ska på, fortsätter hon.

Johanna Engberg. Foto: Christopher Hunt

Klänningen bryter av

Johanna Engberg tycker att den lyxiga klänningen på ett bra sätt bryter av med den enklare bomullsjackan, som dessutom verkar vara några nummer för stor.

– Jag tycker om att de bryter av silkesklänningen i lyxigt material med en bomullsjacka som Madeleine har burit och att man inte väljer att bara ha designkläder utan att man återanvänder från sina fina barndomsgarderober, säger hon.

Strumpbyxorna kommer från det danska märket Mp Socks, och kostar 149 kronor.

– De säljs på alla lyxiga barnklädesaffärer i Sverige, säger Johanna Engberg, och tillägger att skorna tycks vara av märket Livly, och kostar 799 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag