En kung och två framtida drottningar på samma frimärke. Foto: PostNordEn kung och två framtida drottningar på samma frimärke. Foto: PostNord
En kung och två framtida drottningar på samma frimärke. Foto: PostNord
Kungen på frimärke. Foto: PostNordKungen på frimärke. Foto: PostNord
Kungen på frimärke. Foto: PostNord
Drottning Silvia på frimärke. Foto: PostNordDrottning Silvia på frimärke. Foto: PostNord
Drottning Silvia på frimärke. Foto: PostNord
De tre kungliga frimärkena. Foto: PostNordDe tre kungliga frimärkena. Foto: PostNord
De tre kungliga frimärkena. Foto: PostNord

Estelle tar plats på svenska frimärken

Publicerad

Här är en kung och två framtida drottningar på samma frimärke.

Inför kungens 70-årsdag på valborgsmässoafton får han ett eget nytt frimärke. Även drottningen inför sina 40 år som drottning av Sverige.

Men mest uppmärksamhet väcker utan tvekan Estelle tillsammans med mamma Victoria och morfar kungen.

Det är helt nytagna bilder som kommer på frimärken i Sverige den 17 mars. Det är Postnord som har sammanställt ett nytt frimärksark på några av de kungliga medlemmarna och orsaken är enkel:

Kungliga superåret 2016.

Kungen fyller som bekant 70 år på valborgsmässoafton och statschefen hyllas nu med ett eget nytt frimärke. Kungen som brukar posera i uniform har nu i stället en ljusblå dubbelknäppt kostym med en randig ljus slips.

Även drottningen som i sommar den 19 juni firar 40 år som drottning, det är då 40 år sedan hon och kungen gifte sig i Storkyrkan 1976, har också fått ett eget frimärke.

Tre generationer på ett frimärke

Men det frimärket som sticker ut lite alldeles extra och nog har en tendens att bli mest populärt är det med tre generationer kungligheter:

Kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Bilden, tagen inne på Stockholms slott, innanför inre borggården visar en stolt morfar kungen med barnbarnet Estelle och kronprinsessan Victoria. Estelle har en skimrande klänning från Marie-Chantal och en liten fläta i håret på bilden som är tagen av Anna-Lena Ahlström.

 

LÄS ÄVEN: Här är nya bilderna på födelsedagsbarnet Estelle

 

Frimärken formgivna av Daniel Bjugård

Frimärkena är formgivna av Daniel Bjugård och kommer kunna köpas i miniark i butik den 17 mars. För kungen är det lågt från första gången han får pryda ett frimärke. Inte heller för Estelle.

Redan 2013 var hon med på sitt första frimärke. Även den gången var det med morfar kungen och mamma Victoria. Lillsessan gjorde då en tidigare debut än sin mamma, som var tre år första gången hon förekom på ett frimärke. Frimärket då ingick i att uppmärksamma kungen 40 år på tronen.

Andra kända svenskar som blivit frimärken är bland andra Christer Fuglesang, Lill-Babs, Peter Forsberg och Astrid Lindgrens

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag