Här bakar Estelle tunnbröd på Skansen. Foto: Kungahuset.seHär bakar Estelle tunnbröd på Skansen. Foto: Kungahuset.se
Här bakar Estelle tunnbröd på Skansen. Foto: Kungahuset.se
Förra året var det pepparkakor som bakades i julhälsningen – men nu är det tunnbröd som gäller för Estelle. Foto: Kungahuset.seFörra året var det pepparkakor som bakades i julhälsningen – men nu är det tunnbröd som gäller för Estelle. Foto: Kungahuset.se
Förra året var det pepparkakor som bakades i julhälsningen – men nu är det tunnbröd som gäller för Estelle. Foto: Kungahuset.se
Julen kommer firas på Haga. Foto: Kungahuset.seJulen kommer firas på Haga. Foto: Kungahuset.se
Julen kommer firas på Haga. Foto: Kungahuset.se

Estelle skickar julhälsning till folket

Publicerad

Titta vem som skickar en julhälsning!

Prinsessan Estelle, så klart.

Mitt i tunnbrödsbaket på Skansen vill hon och kronprinsessan Victoria och prins Daniel önska hela Sverige en riktig god jul.

Förra om åren var det en riktig tradition. Då bjöds hela svenska folket in till korvstoppning och pepparkaksbak på slottet med kungen och drottningen och kungabarnen som var små. Sedan avtog julhälsningarna, men sedan Estelle kom till världen har kronprinsessan Victoria och prins Daniel, återupptagit den gamla fina traditionen.

Vi glömmer inte julen 2013 när Estelle var mitt i pepparkaksbaket och förra året när Estelle pyntade granen hemma på Haga slott och imiterade tomten.

Nu kommer årets julhälsning och den är inspelad på Skansen och än en gång ger sig Estelle i kast med att baka. Den här gången har pepparkakorna fått vika åt sidan och i stället är det tunnbröd som gäller i Bagarstugan på Skansen.

– Pappa, jag tycker det är väldigt mysigt, säger Estelle till prins Daniel mitt i julstöket och får medhåll av mamma och pappa som syns kramas i bakgrunden.

 

LÄS ÄVEN: Estelles julhälsning från 2013

 

Bagarstugan som kommer från Offerdal i Jämtland är en av Skansens största turistattraktioner under vintern. Här bakas det som förr var den vanligaste brödsorten i norra Sverige - tunnbröd.

Estelle firar jul på Haga

Nyligen under stort hemlighetsmakeri passade Estelle med sina föräldrar på att besöka Bagarstugan för att baka tunnbröd som en julhälsning till hela svenska folket.

Estelle som i februari fyller fyra år ska fira julen hemma på Haga slott med mamma Victoria och pappa Daniel. Dagen före julafton ska delar av kungafamiljen traditionsenligt samlas på Drottningholms slott för att fira drottning Silvias födelsedag.

 

LÄS ÄVEN: Estelles julhälsning från 2014

 

Av hovets officiella kalender framgår att ingen i kungafamiljen har något officiellt program förrän i början av januari, men för Estelle är kommande års höjdpunkt redan klar:

Hon ska bli storasyster.

Mamma Victoria och pappa Daniel har inte tagit reda på om det blir en prins eller en prinsessa, men Victoria avslöjade nyligen att om Estelle hade fått bestämma så hade det blivit något helt annat:

– Ja, hon önskar sig en hamster.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag