Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle nyfiken – Leonore somnade

Prinsessan Estelle gick hand i hand med mamma kronprinsessan och pappa prinsen på väg till lysningen. Foto: Olle Sporrong
Och det var med nyfikna ögon som prinsessan Estelle följde händelserna i Slottskyrkan.Foto: Claudio Bresciani/Tt
Estelle hade på sig ljusa somriga kläder med en kappa som gick i helvitt.Foto: Claudio Bresciani/Tt
Det var med nyfikna ögon som prinsessan Estelle följde händelserna i Slottskyrkan.Foto: Claudio Bresciani/Tt
Det var med nyfikna ögon som prinsessan Estelle följde händelserna i Slottskyrkan.Foto: Bresciani/Tt Claudio
Det var med nyfikna ögon som prinsessan Estelle följde händelserna i Slottskyrkan.Foto: Claudio Bresciani/Tt
Foto: David Sica
Estelles kusin prinsessan Leonore var inte alls lika intresserad av lysningen. Foto: Claudio Bresciani/Tt
Senare somnade prinsessan i Chris O'Neills famn. Foto: David Sica
1 / 9

När morbror prins Carl Philip skulle lysas fanns båda de svenska småprinsessorna på plats.

Och det var med nyfikna ögon som prinsessan Estelle följde händelserna i Slottskyrkan.

Hennes kusin prinsessan Leonore var inte lika intresserad - och somnade i stället i pappas famn.

Kungligheterna och kändisarna duggade tätt när prins Carl Philip och Sofia Hellqvist bjöd in till lysningsceremoni i samband söndagsgudstjänsten i Slottskyrkan.

När alla gäster tagit plats i kyrkan anlände hela kungafamiljen i samlad trupp - inklusive de två småprinsessorna Estelle och Leonore.

Först in i kyrkosalen av de två kungliga kusinerna var prinsessan Leonore som vilade i famnen på sin mamma prinsessan Madeleine.

Lillprinsessan var klädd i helvitt med klänning, strumpbyxor och en liten rosett i håret. Det enda som bröt den vita färgen var ett par silvriga skor.

Strax bakom henne kom prinsessan Estelle, som gick på egna ben mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel vars händer hon höll fast i.

Också Estelle hade på sig ljusa somriga kläder med en kappa som gick i helvitt.

Estelle följde sedan ceremonin uppmärksamt, vilket man kan se på bilderna inifrån kyrkan.

"Estelle är van"

– Estelle är Estelle. Hon är van vid de här tillställningarna och verkade inte tycka att det var några konstigheter, säger Expressens hovreporter Johan T Lindwall som befann sig på plats under ceremonin.

Hennes yngre kusin prinsessan Leonore visade inte samma nyfikenhet - och tog i stället det högtidliga ögonblicket i akt för att vila lite.

– Leonore var trött så när Chris O'Neill passerade min plats på bänkrad 21 så sov hon tryggt i pappas famn. Han bar henne ut ur kyrkan, säger Johan T Lindwall.

Småprinsessorna Estelle och Leonore är de yngsta prinsessorna i den svenska kungafamiljen, men det är inte länge till som de kommer att vara de senaste tillskotten.

I samband med att gudstjänsten och lysningen avslutades på söndagen meddelade Hovet att kungen har fattat beslutet att Sofia Hellqvist blir svensk prinsessa när hon ingår äktenskap med prins Carl Philip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.