Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle nu på jobb med mamma och pappa

Estelle är på rundresa med Victoria och Daniel på Island. Bilden är från ett besök i Linköping.
Foto: Suvad Mrkonjic

REYKJAVIK. Kolla vad hon flyger och far!

Nu hänger Estelle med mamma och pappa på jobbet.

När Victoria och Daniel i dag börjar sin rundresa på Island finns dottern med i ressällskapet.

– Kronprinsessparet vill att prinsessan ska vara med för det finns de möjligheterna, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Estelles resor

Titta, här är en del av Estelles resor sedan hon började flyga för snart två år sedan:

JULI 2012: Stockholm-Kalmar: För att fira mamma Victoria på hennes födelsedag på Sollidens slott på Öland.

DECEMBER 2012: Stockholm-Trysil: firade nyår med mamma och pappa.

APRIL 2013: Stockholm-Amsterdam: Estelle åkte med när gudfar Willem-Alexander blev ny kung av Holland.

JULI 2013; Stockholm-Kalmar: Årliga sommarresan ner till Öland.

NOVEMBER 2013: Stockholm-London : Victoria och Daniel gör sin första resa ihop sedan Estelle kom till världen.

DECEMBER 2013: Stockholm-Milano: med mormor i Cervinia för att fira hennes 70-årsdag.


April 2014: Stockholm-New York: Estelle åker över och hälsar på sin lilla nya kusin Leonore. Veckan före påsk går resan med mamma och pappa.

Victorias och Daniels program på Island

Onsdagförmiddag:

Träffa Islands president Olafur Ragnar Grimsson på hans residens Bessastadir.

Strax före lunch besök på konsert- konferenscentret Harpa i Reykjavik. Islands president Olafur Ragnar Grimsson och fru Dorrit Moussaieff deltar.

Lunch onsdag:

Victoria och Daniel träffar svenska och isländska företagare på Nordens hus.

Onsdageftermiddag:

Besök på Hellisheidi Geothermal Power Plant. Victoria och Daniel ska på kraftstationen få en presentation av deras vulkanforskning och deras miljöprojekt.

Därefter åker Victoria och Daniel tillsammans med Islands president Olafur Ragnar Grimsson och hans fru Dorrit Moussaieff till Össur Prosthetic Manufacturing. Ett företag som tillverkar proteser och Victoria och Daniel ska under en knapp timme få ett föredrag om deras verksamhet.

Onsdagkväll:

Galamiddag på presidentens residens. Det är Olafur Ragnar Grimsson som är kvällens värd och långklänning är klädkoden för damerna.

Torsdag:

Hela dagen tillbringas på norra Island. Tidigt på morgonen flyger Victoria och Daniel från Reykjavik till Akureyri.

Huvudpunkten under dagen är ute till sjöss och valsafari i Skjalfandi-bukten. Senare även besök inne i Husavik och föredrag inne i Akureyri om deras arktiska forskning.

Resan avslutas på torsdagkväll i Reykjavik med middag.

Det är inte alla som kan följa med mamma och pappa på jobbet. Men med titeln prinsessa och en dag drottning av Sverige kommer onekligen ett antal fördelar. Kolla bara exempelvis på lilla Estelle.

När mamma Victoria och pappa Daniel i dag inleder två intensiva officiella jobbdygn på Island har de med sig dottern i sällskapet.

– Det stämmer att prinsessan Estelle finns med på resan, men hon ska inte vara med på några officiella arrangemang, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Tidigare när Estelle var mindre var antingen Victoria eller Daniel tvungen att stanna hemma med dottern. Men nu när Estelle har både eget pass, lite äldre och är rejält resvan kan hon följa med mamma och pappa på deras jobbresor.

Reser med stylist och livvakt

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel i går tog sig med SAS till först Oslo med SK 0847 och sedan vidare till Reykjavik med SK 4787 fanns Estelle med på första raden i föräldrarnas trygga famn. Med i planet var också en av Estelles barnflickor - Adeline Petersson, 23, från Kungälv. Men det var hos mamma och pappa som Estelle satt hela resan.

Med ombord var också bland andra kronprinsessans personliga stylist Tina Törnqvist och en livvakt. Besöket på Island har planerats i över ett halvår och det är Victorias och Daniels första officiella besök till Island som kronprinsesspar av Sverige.

– Det är landets president som officiellt har bjudit in paret och handeln tillsammans med miljöfrågor är de två saker som dominerar programmet, förklarar Ulrika Näsholm.

– Island och Sverige har av tradition mycket goda relationer och med den här resan hoppas man att de ska fördjupas.

Besöket avslutas på norra Island med valsafari och sedan en officiell middag. Sedan kastar sig Victoria, Daniel och Estelle hem mot Sverige på fredagsmorgonen.

Hinner de hem till midsommarfirandet?

– Det ska de göra. Det blir ett privat firande, förklarar Ulrika Näsholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.