"Estelle är en cool tjej"

STRÖMSHOLM. Tro inte att kronprinsessan Victoria och prins Daniel får en lugn stund där hemma på Haga slott.

– Prinsessan Estelle går och går och går, berättar mamma Victoria för Expressen.

I går invigde hon utställningen om prinsessan Estelles födelse och dop på Strömsholms slott i Västmanland och erkände att det kändes lite märkligt.

Kronprinsessan Victoria, klädd i en gammelrosa kappa från Zara, och en tunn klänning i samma färg, möttes i snålblåsten av Vallbyskolans klass 5 som sjöng "Teddybjörnen Fredriksson" (Lasse Berghagen, ni vet).

Inne i slottet, som nu övertagit Estelleutställningen från Stockholms slott, visade kronprinsessan en vacker, förgylld vagga.

Visar med armarna

– Det var i den här som prinsessan Madeleine låg. Vi var tvungna att sköta oss och stå stilla under fotograferingen och plötsligt blev det sjögång, säger Victoria och visar med armarna hur hon och Carl Philip vaggade Madeleine så det stod härliga till.

"Märkligt men roligt"

Och så berättar hon om sina känslor att ställa ut bilder och andra saker som tillhör Estelle:

– Det känns lite märkligt, men samtidigt är det roligt att Strömsholms slott ville ta över utställningen från Stockholms slott. Det ger fler människor möjlighet att se den. Och vi får möjlighet att visa upp lite av vad som gavs till Estelle vid hennes dop och födelse. Det är också ett sätt att berätta historien i vårt kulturella arv som vi förvaltar på slottet och de olika kungliga slotten.

Kronprinsessan berättar också om sina minnen från Estelles dop:

– Det var mycket nerver,

men framför allt att det var en väldigt fin stund, själva dopceremonin. Och sedan kände jag en lättnad över att prinsessan Estelle verkade ta det med total ro. Hon var väldigt cool i situationen, hon var nog den coolaste av oss alla.

"Hon går och går och går"

Är hon lika rofylld i dag?

– Hon har mer energi, men hon är en ganska cool tjej, säger Victoria.

Hur mår huvudpersonen Estelle i dag?

– Hon mår väldigt bra, tack.

Vad gör hon?

– Hon går och går och går - det är vad hon gör.

Men kommer aldrig till dörren...?

– Hon kommer väldigt fort till dörren skulle jag vilja påstå, skrattar Victoria.

Jag talade med morföräldrarna och jag frågade om hon säger "mormor". Då sa mormor Silvia, att "vi övar på det"? Är det så?

– Vi övar på det, säger Victoria och demonstrerar hur Estelle mumlar ordet "mormor".

– Men hon vet absolut vem mormor och morfar är. Det ser man när hon skiner upp med en förtjusning, säger kronprinsessan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.