PeO Wärring, Eskilstuna-Kurirens chefredaktör. Foto: - -
PeO Wärring, Eskilstuna-Kurirens chefredaktör. Foto: - -

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör misshandlad

Publicerad

Eskilstuna/Stockholm

Eskilstuna-Kurirens chef-redaktör PeO Wärring misshandlades i Eskilstuna under natten till i går.

Wärring ska, enligt uppgifter till Expressen, under ett restaurangbesök påpekat för personalen att en annan gäst bar HA-väst.

När Wärring senare lämnade restaurangen blev han nedslagen. Enligt uppgifter till Expressen slogs han medvetslös och vaknade upp först på sjukhuset.

– Vi har öppnat en förundersökning, säger Lars Franzell vid Sörmlandspolisen.

Läs mer i Thomas Mattssons blogg.

PeO Wärring besökte under lördagskvällen en restaurang i centrala Eskilstuna. Där ska han enligt uppgift ha sett att det fanns en annan gäst med Hells Angels-väst och ska ha påpekat detta för personalen. Mannen med HA-väst ska då ha avvisats från restaurangen.

När Wärring långt senare lämnade restaurangen blev han misshandlad.

Eskilstuna-Kuriren skriver att han fick ta emot sparkar och slag av ett okänt antal personer.

– Kvart i sex på morgonen ringer han till polis och säger att han har blivit nedslagen av HA, säger Lars Franzell.

Polisen är mycket förtegen om misshandeln som inträffade i natt utanför restaurangen i centrala Eskilstuna, men utreder uppgifterna om Hells Angels-kopplingen.

Ingen har gripits för misshandeln enligt polisen.

– En misshandel är anmäld och vi har öppnat en förundersökning. Vi vet ännu inte vad som har hänt, och ingen är gripen, säger Lars Franzell vid Sörmlandspolisen.

Delägaren till baren och restaurangen, Kent Erita, har inte fått kontakt med vakterna eller chefen som jobbade under natten, men känner inte igen uppgifterna att det ska ha varit någon i väst på krogen.

– Jag har aldrig varit med om att vi haft något bråk. Vi samarbetar med kyrkan och har inte alls den typen av gäster. Det här kommer som en chock för mig. Jag har inte hört något om det här från min personal.

Eskilstuna-Kurirens tillförordnade ansvariga utgivare Elisabet Bäck har varit i kontakt med PeO Wärring under söndagen.

– Vad jag vet är att PeO lämnade en krog ensam vid 01.30-tiden på natten. Då minns han att han blev nedslagen av ett okänt antal personer. Därefter fick han hjälp av en yngre man när man hörde att han ropade på hjälp. Sedan fördes han till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Där var han runt tre timmar för omplåstring och undersökning, säger hon.

Enligt Elisabet Bäck är PeO Wärring omtumlad och har ådragit sig några blessyrer.

Den eventuella kopplingen till Hells Angels kan hon inte kommentera.

– Det enda jag vet är att PeO diskuterat journalistik med några personer på krogen, men jag har ingen uppgift om att det finns någon koppling till organiserad brottslighet. Jag utgår från att polisen prioriterar den här frågan så det blir utrett, säger hon.

Hotats tidigare

Eskilstuna-Kurirens medarbetare har tidigare utsatts för hot i samband med granskningar av den organiserade brottsligheten. En av tidningens reportrar fick bland annat sin bil vandaliserad. Tidningen skrev då att man inte kunde bevisa att händelserna hade ett samband.

Vad som ligger bakom gårdagens misshandel av PeO Wärring vet polisen ännu inte helt säkert - men enligt uppgift förhör man nu flera vittnen.

Tidningen har vid många tillfällen skrivit om Hells Angels och kriminella nätverk, bland annat här, där de skrivit om hur polis och kommun ska samarbeta för att hindra nyrekrytering till kriminella nätverk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag