Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör misshandlad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
PeO Wärring, Eskilstuna-Kurirens chefredaktör.
Foto: - -

Eskilstuna/Stockholm

Eskilstuna-Kurirens chef-redaktör PeO Wärring misshandlades i Eskilstuna under natten till i går.

Wärring ska, enligt uppgifter till Expressen, under ett restaurangbesök påpekat för personalen att en annan gäst bar HA-väst.

När Wärring senare lämnade restaurangen blev han nedslagen. Enligt uppgifter till Expressen slogs han medvetslös och vaknade upp först på sjukhuset.

– Vi har öppnat en förundersökning, säger Lars Franzell vid Sörmlandspolisen.

Läs mer i Thomas Mattssons blogg.

PeO Wärring besökte under lördagskvällen en restaurang i centrala Eskilstuna. Där ska han enligt uppgift ha sett att det fanns en annan gäst med Hells Angels-väst och ska ha påpekat detta för personalen. Mannen med HA-väst ska då ha avvisats från restaurangen.

När Wärring långt senare lämnade restaurangen blev han misshandlad.

Eskilstuna-Kuriren skriver att han fick ta emot sparkar och slag av ett okänt antal personer.

– Kvart i sex på morgonen ringer han till polis och säger att han har blivit nedslagen av HA, säger Lars Franzell.

Polisen är mycket förtegen om misshandeln som inträffade i natt utanför restaurangen i centrala Eskilstuna, men utreder uppgifterna om Hells Angels-kopplingen.

Ingen har gripits för misshandeln enligt polisen.

– En misshandel är anmäld och vi har öppnat en förundersökning. Vi vet ännu inte vad som har hänt, och ingen är gripen, säger Lars Franzell vid Sörmlandspolisen.

Delägaren till baren och restaurangen, Kent Erita, har inte fått kontakt med vakterna eller chefen som jobbade under natten, men känner inte igen uppgifterna att det ska ha varit någon i väst på krogen.

– Jag har aldrig varit med om att vi haft något bråk. Vi samarbetar med kyrkan och har inte alls den typen av gäster. Det här kommer som en chock för mig. Jag har inte hört något om det här från min personal.

Eskilstuna-Kurirens tillförordnade ansvariga utgivare Elisabet Bäck har varit i kontakt med PeO Wärring under söndagen.

– Vad jag vet är att PeO lämnade en krog ensam vid 01.30-tiden på natten. Då minns han att han blev nedslagen av ett okänt antal personer. Därefter fick han hjälp av en yngre man när man hörde att han ropade på hjälp. Sedan fördes han till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Där var han runt tre timmar för omplåstring och undersökning, säger hon.

Enligt Elisabet Bäck är PeO Wärring omtumlad och har ådragit sig några blessyrer.

Den eventuella kopplingen till Hells Angels kan hon inte kommentera.

Det enda jag vet är att PeO diskuterat journalistik med några personer på krogen, men jag har ingen uppgift om att det finns någon koppling till organiserad brottslighet. Jag utgår från att polisen prioriterar den här frågan så det blir utrett, säger hon.

Hotats tidigare

Eskilstuna-Kurirens medarbetare har tidigare utsatts för hot i samband med granskningar av den organiserade brottsligheten. En av tidningens reportrar fick bland annat sin bil vandaliserad. Tidningen skrev då att man inte kunde bevisa att händelserna hade ett samband.

Vad som ligger bakom gårdagens misshandel av PeO Wärring vet polisen ännu inte helt säkert - men enligt uppgift förhör man nu flera vittnen.

Tidningen har vid många tillfällen skrivit om Hells Angels och kriminella nätverk, bland annat här, där de skrivit om hur polis och kommun ska samarbeta för att hindra nyrekrytering till kriminella nätverk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.