Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erika, 37, åkte på roadtrip – hittad död månader senare

I somras lämnade den ensamstående mamman Erika Loyd, 37, hemmet i Kalifornien för att åka på en roadtrip till en nationalpark.

Det var tänkt som en ”pandemi-roadtrip”.

Åtta månader senare hittades hon död i öknen utanför parken, rapporterar Fox News.

Det var den 31 januari som några vandrare hittade kvarlevorna av en människa i ett lantligt ökenområde, strax norr om nationalparken Joshua Tree. Åtta månader tidigare hade Erika Loyd, 37, bestämt sig för att åka på en ”pandemi-roadtrip” till samma park. Nu har kroppen identifierats som Erika Loyd.

”Det är med ett tungt hjärta som jag meddelar att kvarlevorna har identifierats av San Bernardino County's sheriffavdelning som min syster Erika. Min önskan är att vi alla kan luta oss närmare, stötta varandra och påminna varandra oftare om att vi finns här för varandra med öppna armar och oändlig kärlek; det är vad hon hade velat; det är själen av vem hon var”, skrev Colin Loyd, Erika Loyds bror, i ett inlägg på Facebook den 18 februari, enligt Fox News.

Erika Loyd bodde i Walnut Creek i delstaten Kalifornien och var en ensamstående mamma till en 12-årig son. Den 14 juni 2020 ska hon ha åkt hemifrån och sagt till sina rumskompisar att hon skulle köra bil till nationalparken Joshua Tree för att träffa människor. 

Erika Loyd.

Bilen och campingplatsen hittades – övergivna

Den 16 juni pratade hon i telefon med sin familj för sista gången, och senare samma dag hittades hennes bil vandaliserad 16 kilometer från en övergiven campingplats, där all hennes utrustning fortfarande fanns kvar. Den 17 juni anmälde familjen Erika Loyd försvunnen, skriver Fox News. 

”Nära åtta månader har gått sedan Erika försvann och vi har varit välsignade med oräkneliga ansträngningar av osjälviskhet och medkänsla från samhället och vår familj. Ni har varit inget mindre än ett mirakel för oss. Just nu är det tid att sörja och jag uppmuntrar alla att stanna upp och reflektera över den vackra själ vi har förlorat: vår Erika” skrev Colin Loyd i sitt Facebook-inlägg.

Vad som orsakade Erika Loyds död är enligt Fox News oklart, och utredningen pågår fortfarande

Mattias, 17, är försvunnen – mamman berättar om kvällen han försvann

Mattias, 17, är försvunnen – mamman berättar om kvällen han försvann

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.