Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erika, 32, hyllar brevbäraren – efter fina gesten

Här träffas bröderna – för första gången på 19 år
Erika Bäckström och sonen Viljar.
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat

Erika Bäckström, 32, hade precis fått sonen Viljar på nio månader att somna – när brevbäraren kom till huset för att dela ut posten.

Men tack vare brevbärarens ljudlösa handlande kunde Viljar sova vidare i barnvagnen.

– Jag blev så lycklig att jag stod och hoppade jämfota. ”Ja! De får fortsätta sova!”, säger Erika Bäckström.

Erika Bäckström bor tillsammans med maken Andreas och sonen Viljar i orten Storvik, beläget strax utanför Sandviken. Det var för drygt två veckor sedan som Erika tillsammans med en nära vän fick se brevbärarens eleganta agerande.

– Min son har sovit jättedåligt under en längre period. Han sover även dåligt dagtid. Jag hade en kompis på besök som har en dotter i samma ålder och hon sover också dåligt, säger Erika Bäckström och fortsätter:

– Vi hade varit ute och gått. De hade somnat tillslut och sovit i kanske 10 minuter. Då såg jag att postbilen kom – och det är inte alla som tänker på att små bebisar kan sova i barnvagnarna, säger hon.

När brevbäraren skulle dela ut post till familjen blev Erika Bäckström orolig att han skulle råka väcka Viljar. Men tack vare hans snabba och ljudlösa agerande kunde Viljar fortsätta sova vidare i barnvagnen.
Foto: Privat / Privat

Orolig för att postbilen och brevbäraren skulle väcka barnen hoppades Erika på det bästa när han rullade in med bilen på vägen. Men brevbäraren såg snabbt barnvagnarna och saktade in med detsamma. 

Nu berömmer hon brevbäraren för hans snabba och ljudlösa agerande.

– Han åkte jätteförsiktigt förbi. Såg mig i fönstret och sedan vagnarna. Han la sedan försiktigt ner posten i brevlådan och stängde locket i stället för att släppa locket, säger hon.

– Jag blev så lycklig så jag stod o hoppade jämfota. ”Ja! De får fortsätta sova!” Sedan så rullade han försiktigt i väg igen, säger hon.

”Det behöver inte vara rena hjältedåd”

Erika Bäckström tycker att folk generellt är för dåliga på att lyfta små vardagliga saker som gör stor skillnad. Hon hoppas att flera börjar göra små saker för varandra och göra vardagen lite trevligare.

– Det behöver inte vara stora donationer eller rena hjältedåd som faktiskt gör skillnad för någon. Ibland är de smågrejor som gör mest skillnad – folk slutar göra det ifall man inte ger dem uppmärksamhet eller ett tack, säger Erika Bäckström. 

Vad skulle du slutligen säga till chauffören om du hade chansen? 

– Han får väldigt gärna dela ut post fler gånger. Jag är jättetacksam för att min son fick fortsätta sova, säger hon.

Postnord: ”Personen ska få ta del av dina fina ord”

I ett svar på Erikas Facebook-inlägg skriver Postnord att de kommer kontakta brevbäraren för att förmedla vidare hennes hyllning:

”Hej Erika! Vad kul att höra att du är nöjd med brevbärarens service, vi lyfter detta vidare med brevbärarkontoret också så att personen också få ta del utav dina fina ord. Vi önskar dig en trevlig helg!”, skriver Postnord. 

Extra högt tryck väntas hos Postnord: ”Det kan ta någon extra dag”

Blir du lätt störd när du sover?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.