Under tonåren utsattes Erik Grönberg, 28, för flera sexuella övergrepp av en bekant till familjen.
– Det var en person som jag litade mycket på. Jag vet inte vad som var värst – de sexuella övergreppen eller det faktum att han utnyttjade mig för sin egen tillfredsställelse, säger Erik.
LÄS MER: Katarina Wennstam: "Vi måste bryta tabun om kåta tjejer"
I vuxen ålder försökte Erik komma över det som hade hänt.
Han begravde sig i jobb och började missbruka alkohol.
Men till slut gick det inte längre.
– För fem-sex år sedan kraschade jag helt och började prata lite om det. Då berättade jag för mina närmaste, mycket för att jag inte orkade spela teater längre. Jag orkade inte låtsas som att allt var okej.
Hans familj tog det hårt – men var väldigt stöttande.
– Det blev en stor krasch minst sagt. De var förkrossade, det är bland det värsta som kan hända ens barn. Pedofili förstör inte bara barnet, hela familjen drabbas.
– Mannen erkände det han hade utsatt mig för, inför mina föräldrar, men tyckte inte att han hade gjort något fel. Han tyckte att han “vägledde” mig. I dag har varken jag eller min familj någon relation med honom.

Startade kampanj
I somras startade Erik en kampanj, “Inte ensam, aldrig glömd”, för att få fler killar att våga prata om övergrepp.
– Det är väldigt tabubelagt för alla egentligen, men speciellt många killar tror jag. Det är vanligare än vad man tror med sexuella övergrepp bland killar.
LÄS MER: Barnens SOS-samtal: "Är hos pedofil"
Eriks räddning blev när höjdhopparen Patrik Sjöberg kom ut med sin bok om de övergrepp han utsatts för.
– Jag har honom att tacka för att jag lever i dag.
"Har pågått länge"
Erik berättar att man känner sig väldigt ensam när man har blivit utsatt för övergrepp.
– Oftast har det pågått så länge. Kruxet är att man har med en proffsmanipulerare att göra. Det har mycket med tillit och förtroende att göra, som personen missbrukar. Man är väldigt utsatt som barn.
– Det är aldrig ens eget fel och man är inte ensam om att vara utsatt, tyvärr. Jag önskar att det inte var så vanligt. Vi måste våga lyfta det här och våga prata med andra. Det är så många förövare som går fria medan de som utsätts lever med skam, rädsla och ångest varje dag efter det.