Erik Almqvist tillbaka i riksdagen

Efter den kritiserade filmen - nu är SD:s Erik Almqvist tillbaka i riksdagen.

Han deltog i en votering som i går slutade oavgjort.

– Han ville inte riskera att partiet förlorade omröstningen, säger Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna.

I november avslöjade Expressen.se filmen som kostade Erik Almqvist hans toppuppdrag i Sverigedemokraterna. I den uppmärksammade filmen syns Erik Almqvist, tillsammans med riksdagsledamoten Kent Ekeroth och partikamraten Christian Westling, beväpna sig med järnrör efter ett fyllebråk. Almqvist använde också rasistiska och sexistiska uttryck i bråket.

Kritiken har varit hård - inte minst inom delar av partiet.

I dag var Erik Almqvist tillbaka i riksdagen.

– Han närvarade under en votering som togs om för att den blev oavgjord i går. Det handlade om uthyrningsregler på bostadsmarknaden. Han ville inte riskera att partiet förlorade omröstningen, säger Martin Kinnunen.

Har inte bestämt sig ännu

Enligt Martin Kinnunen hade Almqvists närvaro i riksdagen inget med hans fortsatta framtid att göra.

– Han gjorde det tydligt att det inte ska tolkas som att han tänker sitta kvar i riksdagen. Det har inget med funderingarna kring det att göra. Hans närvaro hade enbart att göra med att frågan var viktig.

När tror du att han kommer att ha bestämt sig?

– Partiet hoppas kunna få klarhet innan riksdagen återsamlas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.