Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Almqvist sitter kvar i riksdagen

STOCKHOLM. Sverigedemokraternas Erik Almqvist meddelade strax före nyår att han avsade sig sin plats i riksdagen efter det uppmärksammade bråket en festkväll 2010.

Men ännu har ingen ansökan om avsägelse kommit in, skriver Riksdag och Departement. Almqvist har heller inte begärt tjänstledigt och får därför fullt arvode.

– I december kom vi fram till att jag skulle fasa ut mitt arbete i riksdagen, men den tidsplanen har vi inte kunnat hålla riktigt och det är ingenting som jag har kunnat påverka, säger Erik Almqvist till tidningen.

Almqvists ersättare Anna Hagwall har ännu inte fått något besked från partiet om ett eventuellt tillträde.

Vägrar kommentera

Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund kommenterar uppgifterna så här:

– Det har väl inte gått precis lika fort som vi hade hoppats, men det är på gång och det är inget jag avser ytterligare kommentera, säger han till Expressen.se.

 Han sa ju att han skulle lämna riksdagen? 

– Han kommer att lämna och vi hade väl tyckt att det här hade kunnat gå fortare än att det gjort. Så är det. Det här är något som vi naturligtvis inte är nöjda med, men i övrigt har jag ingen kommentar till det.

På ytterligare frågor om varför Almqvist är kvar i riksdagen svarar Bylund:

– Det finns saker i det här som komplicerar det hela.

 Vad är det för saker? 

– Det finns ingen anledning för mig att gå in i detalj på det här. Det kan ta någon eller några veckor till i värsta fall.  Det är inget vi är glada för, men inget vi går och gråter över heller, säger Linus Bylund.

Erik Almqvist säger till Riksdag och departement att en avsägelseansökan ska skickas in i slutet av nästa vecka.

"Överenskommelse med partiet"

Erik Almqvist hänvisar i ett sms till Expressen.se till sin hemsida. Där skriver han:

"Jag har en överenskommelse med partiet men det är mycket som ska på plats och tyvärr har delar dragit ut på tiden. Allt borde vara klart inom ett par veckor och under tiden är jag självklart tillgänglig för att göra det arbete som förväntas".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.