Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erdogans raseri efter nya karikatyren – på Erdogan

Turkiets president Erdogan ska nu låta utreda den franska satirtidskriften Charlie Hebdos karikatyrer av honom.
Foto: DEPO PHOTOS/ABACA / STELLA PICTURES/DEPO PHOTOS/ABACA
Frankrikes president Emmanuel Macron har kallat hem den franska ambassadören från Turkiet efter att Erdogan ansåg att Macron borde psyktestas.
Foto: HENRI SZWARC / POLARIS POLARIS IMAGES

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är rasande efter att Charlie Hebdo publicerat en karikatyr på honom när han lyfter på en kvinnas kjol. 

Nu har han låtit starta en förundersökning mot franska satirtidskriften.

Konflikten mellan Frankrike och Turkiet har blossat upp ytterligare. 

Detta efter att franska satirtidskriften Charlie Hebdo valt att låta en karikatyr av Turkiets president Recep Tayyip Erdogan pryda omslaget. 

På teckningen syns en man som ska föreställa Erdogan sitta tillbakalutad i en fåtölj med uppdragen T-shirt och kalsonger. 

I ena handen håller han en burk med okänd dryck och i den andra lyfter han upp en hijabklädd kvinnas kjol. 

Försämrade relationer efter att läraren halshöggs

Erdogan har reagerat med raseri på bilderna och Turkiet har startat en förundersökning mot Charlie Hebdo, rapporterar Ekot. 

Efter att historieläraren Samuel Paty fredagen den 16 oktober halshöggs efter att, under en lektion för yttrandefrihet, ha visat upp en av tidskriften Charlie Hebdos karikatyrer av profeten Mohammed, har relationen mellan Turkiet och Frankrike försämrats kraftigt. 

Ville se psykiatrisk undersökning

President Erdogan valde, i stället för att fördöma dådet, att föreslå att president Emmanuel Macron borde genomgå en psykiatrisk undersökning eftersom han ansåg att Macron uttalat sig islamofobiskt. 

Frankrike svarade med att kalla hem sin ambassadör från landet och därefter har Erdogan uppmanat till bojkott mot franska varor och anklagat västvärlden för att försöka sig på ett nytt korståg. 

– De vill starta ett nytt korståg. Ondskans och hatets frön gror i Europa, sa president Erdogan under ett tal till parlamentet på onsdagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.