Inför resan sa Erdogan: – Siktet är inställt på att stoppa blodspillan så fort som möjligt, och att skydda landets territoriella enhet samt att hitta en politisk lösning. Foto: /Aa/Tt / ANADOLU AJANSI TT NYHETSBYRÅNInför resan sa Erdogan: – Siktet är inställt på att stoppa blodspillan så fort som möjligt, och att skydda landets territoriella enhet samt att hitta en politisk lösning. Foto: /Aa/Tt / ANADOLU AJANSI TT NYHETSBYRÅN

Inför resan sa Erdogan:
– Siktet är inställt på att stoppa blodspillan så fort som möjligt, och att skydda landets territoriella enhet samt att hitta en politisk lösning.

 Foto: /Aa/Tt / ANADOLU AJANSI TT NYHETSBYRÅN
Förutom kriget i Syrien diskuterade världsledarna bland annat det kommande G 20-mötet som hålls i Hamburg i sommar. Foto: Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin Po / EPA TT NYHETSBYRÅNFörutom kriget i Syrien diskuterade världsledarna bland annat det kommande G 20-mötet som hålls i Hamburg i sommar. Foto: Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin Po / EPA TT NYHETSBYRÅN
Förutom kriget i Syrien diskuterade världsledarna bland annat det kommande G 20-mötet som hålls i Hamburg i sommar. Foto: Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin Po / EPA TT NYHETSBYRÅN

Erdogan och Putin möts: "Stoppa blodspillan"

Publicerad

Här träffas Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets dito Recep Tayyip Erdogan.

På onsdagen ska de två världsledarna tina upp de frostiga relationerna länderna emellan.

Mötet - där kriget i Syrien står högst på agendan - hålls i Putins residens vid Svarta havet.

Kriget i Syrien - där Turkiet och Ryssland stöder olika stridande aktörer - har lett till frostiga relationer länderna emellan. I november blev det slutligen diplomatisk härdsmälta när turkiskt stridsflyg sköt ned ett ryskt jaktplan.

Nu arbetar länderna för att återbygga relationerna.

På onsdagen träffas Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin i den senares residens vid Svarta havet.

Inför resan sa Erdogan:

– Siktet är inställt på att stoppa blodspillan så fort som möjligt, och att skydda landets territoriella enhet samt att hitta en politisk lösning.

– Vi engagerar oss i ett produktivt samarbete i Syrien. Tillsammans har vi tagit flera steg som har lett till nytt hopp för en politisk lösning, sa Erdogan enligt AP.

Mötet hålls i Putins residens vid Svarta havet.Foto: Yuri Kochetkov / AP TT NYHETSBYRÅN

Träffade Merkel och pratade med Trump

Samtidigt sa Putin inför mötet att det är ett tecken på återupprättade relationer när de två länderna nu kan diskutera viktiga frågor, däribland känsliga ämnen som kriget i Syrien.

Mötet mellan Putin och Erdogan sker samtidigt som fredsamtal för det syriska kriget hålls i Kazakstans huvudstad Astana, på initiativ av just Ryssland och Turkiet.

 

LÄS MER: Putin och Trump överens om Nordkorea

 

Diskuterade G 20-möte

Det är en hektisk tid för president Putin. Inför mötet med Erdogan träffade han Tysklands förbundskansler Angela Merkel under tisdagen. Samma dag pratade han i telefon med USA:s president Donald Trump.

Förutom kriget i Syrien diskuterade världsledarna bland annat det kommande G 20-mötet som hålls i Hamburg i sommar.

De två presidenterna träffades nyligen, i mars, i Moskva. Sedan början på året har de dessutom talat med varandra i telefon vid fem tillfällen, enligt den ryska statliga nyhetsbyrån TASS.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag