Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erdogan: Muslimer jagade – som judar före världskriget

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Bild från en turkisk protest mot Frankrikes president Emmanuel Macron.
Foto: EMRAH GUREL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa i helgen att Macron behöver ett ”psyktest”.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan tycker Frankrikes president Emmanuel Macron uttalat sig för negativt om muslimer.

Nu uppmanas turkarna till att bojkotta franska varor, enligt Reuters.

– Muslimer möts nu av en liknande lynchkampanj som den mot judarna i Europa möttes av innan andra världskriget, säger han enligt AFP. 

Den diplomatiska konflikten mellan de två presidenterna började när Macron anklagade Erdogan för att ha försett Azerbajdzjan med 300 jihadister i konflikten med Armenien.

Erdogan kontrade snabbt med att Macron uttalat sig negativt om muslimer efter terrordådet utanför Paris tidigare i månaden – då historieläraren Samuel Paty halshöggs efter att ha visat upp en bild på profeten Muhammed.

– Vad har Macron för problem med islam och muslimer?, sa Erdogan i helgen och tillade att den franska presidenten behövde ett ”psyktest”.

Uttalandet om psyktestet fördömdes snabbt av EU och Macron svarade genom att kalla hem den franska ambassadören i Turkiet.

Trump om mötet med Erdogan: ”Uppriktigt och produktivt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.