Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erbjöd MP-kvinnan att passa Fridolins barn

Miljöpartiets kanslichef Eva Svedling var den som erbjöd den tidigare språkrörssekreteraren barnvaktsjobbet hos Gustav Fridolin.
Sparkade MP-kvinnan (längst till höger) erbjöds att passa Fridolins barn. Här syns hon med bland annat Gustav Fridolin och Åsa Romson.
Foto: Youtube

Miljöpartiets kanslichef Eva Svedling var den som erbjöd den tidigare språkrörssekreteraren barnvaktsjobbet hos Gustav Fridolin.

– Det hände flera gånger att assistenter fick gå in som tillfälliga barnvakter. Det har även riksdagsledamöter gjort, bekräftar Eva Svedling.

När Expressen i går eftermiddag når Eva Svedling och ställer frågor om barnvaktsjobbet ber hon först om att få återkomma.

– Du vet, det här frågorna som rör detta... jag skulle hänvisa dig till Anna Stenvinkel (chef för Miljöpartiets partikansli, red anm).

Men det är ju du som är namngiven i stämningsansökan?

– Ja, får jag lov att återkomma till dig.

"Måste lösa situationen"

En och en halvtimme senare bekräftar Eva Svedling uppgifterna om att hon bett den tidigare språkrörsassistenten att sitta barnvakt åt Fridolins barn.

– Det är helt korrekt, och det är inget konstigt i de fall när Gustav har möten eller intervjuer. Då har de som fungerat som assistenter gått in som tillfälliga barnvakter. Det har även riksdagsledamöter gjort.

Detta är en återkommande arbetsuppgift?

– Det är ingen arbetsuppgift som man har löpande, men man måste ju lösa situationen så att de förtroendevalda och språkrören kan arbeta. Och det kan uppstå situationer när det kör ihop sig.

Hur reagerade du när den tidigare språkrörssekreteraren vägrade vara barnvakt?

– Jag accepterade det och fortsatte att lösa uppgiften som jag hade. Det var någon annan som fick hoppa in, säger Eva Svedling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.