Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Epsteins privata ö stormad av FBI

Jeffery Epstein hittades död i sin cell på Manhattan.
Jeffrey Epstein hittades död den 10 augusti. Foto: US ATTORNEY SDNY / HANDOUT / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ön Little Saint James i Karibien. Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

FBI har genomfört en husrannsakan på Jeffrey Epsteins privata ö i Karibien, rapporterar Daily Mail.

Enligt tidningen är ön central i utredningen mot den numera avlidna miljardären.

– Vi åt lunch när vi såg ett dussintal personer lämna sina motorbåtar och gå iland på ön, säger personen som bevittnade polisinsatsen.

Miljardären Jeffrey Epstein greps den 6 juli och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han har åtalats för trafficking och sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor.

Den 10 augusti hittades han död i sin cell i häktet på Manhattan i New York. Innan dess hade finansmiljardären varit under självmordsbevakning, varpå det ändrades till uppsikt från vakter var trettionde minut och tillsyn från en cellkamrat.

Nu skriver Daily Mail att FBI på måndagen genomförde en omfattande husrannsakan på miljardärens privata ö Little Saint James i Karibien.

”De hade FBI:s logotyp på ryggen”

Bilder från händelsen visar hur FBI-agenterna kliver ur motorbåtar och upp på bryggan, för att sedan köra runt på egendomen i golfbilar. 

Andra agenter sågs titta ut över egendomen från toppen av lyxhuset.

Personen som bevittnade polisinsatsen berättar för Daily Mail TV att han arbetar med båtutflykter i området.

– Vi åt lunch när vi såg ett dussintal personer lämna sina motorbåtar och gå i land på ön. När vi tittade närmare såg vi att de hade FBI:s logotyp på ryggen, säger personen, som vill vara anonym, till nyhetskanalen.

– Det dröjde inte länge innan vi insåg att de genomförde en husrannsakan i Epsteins hus.

Nakna kvinnor vid poolen

Daily Mail skriver att ön är central i utredningen om Jeffrey Epstein. Enligt källor ska Epstein ha flugit tjejer till närliggande Saint Thomas och sedan kört över dem till sin privata ö. 

En av gästerna på ön var Victoria's Secret–miljardären Lex Wexner, enligt en av Epsteins tidigare anställda. Även Victoria's Secret-modeller ska ha besökt ön.

Jeffrey Epstein ska ha varit på den lyxiga ön i tre-fyra dagar åt gången. Under dessa besök låg det ofta nakna kvinnor och solade vid poolen – samtidigt som miljardären själv traskade runt i short och flipflops. 

En anställd på den lokala flygplatsen berättar för Vanity Fair att han flera gånger sett Jeffrey Epstein hoppa in i sitt privatplan med flickor som ”inte kan ha varit över 16 år gamla”.

Daily Mail kallar Little Saint James för ”pedofil-ön” och enligt The Independent har den genom åren fått ett rykte om att hysa orgier med tonårstjejer.

Jeffrey Epstein köpte ön för motsvarande 76 miljoner kronor 1998.