Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Epsteins ex bevakas av elitsoldater – dygnet runt

Prins Andrew lämnar sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset.
Ghislaine Maxwell gömmer sig i USA och lever under livvaktsskydd, enligt Mail on Sunday.Foto: EVAN FALK / REX/IBL
Den nu världskända bilden på Virginia Giuffre och prins Andrew togs hemma hos Ghislaine Maxwell, och hon syns i bakgrunden, klädd i vitt.Foto: REX/IBL
Jeffrey Epstein, till höger och Ghislaine Maxwell. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Jeffrey Epstein.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Ghislaine Maxwell – Jeffrey Epstein påstådda hallick och tillika exflickvän – bevakas dygnet runt av amerikanska före detta elitsoldater.

Den brittiska societetsdamen, 58, flyttas mellan olika hemliga adresser i mellanvästra USA, enligt Mail on Sunday. 

– Hon får trovärdiga dödshot på daglig basis, säger en vän till tidningen.

Ghislaine Maxwell var Jeffrey Epsteins exflickvän, men anklagas också för att ha agerat som den amerikanske miljardärens de facto hallick. 

Flera av de kvinnor som vittnar om att de utnyttjats sexuellt av Jeffrey Epstein, en del av dem när de var minderåriga, säger sig ha rekryterats av Maxwell.

Virginia Giuffre, som förutom att ha hållits som minderårig sexslav av Epstein även påstår att hon tvingats ha sex med prins Andrew av Storbritannien, säger att Maxwell ”hittade henne” .

DETTA HAR HÄNT: JEFFREY EPSTEIN OCH PRINS ANDREW

• I augusti offentliggjorde en amerikansk domstol över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein.

• Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

• Efter hans dödsfall började bilder på Jeffrey Epstein och prins Andrew cirkulera. Deras vänskap blev ifrågasatt, särskilt då prinsen umgicks med Jeffrey Epstein också efter att affärsmannen dömts för sexbrott. 

• Virginia Roberts, numera Guiffre, har trätt fram och menar att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer. Hon påstår också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. 

• Prins Andrew bemötte anklagelserna i en intervju i BBC som blev starkt kritiserad. Prinsen sa bland annat att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en bild syns han med armen runt Virginia Roberts. Prins Andrew påstår att bilden fejkad. 

• Efter intervjun har prins Andrew tagit paus från sina kungliga uppdrag. 

Maxwell har erkänt att hon anställde Giuffre, som då hette Roberts i efternamn, men bara för att massera Epstein, inget annat

– När du är 17 får du vara en professionell massös. Det är inget opassande med det, har Ghislaine Maxwell, dotter till en brittisk miljardär, sagt i tidigare polisförhör.

Hotas till livet – dagligen

Sedan Jeffrey Epsteins död i en fängelsecell på Manhattan har Ghislaine Maxwell hållit sig undan, och enligt Mail on Sunday gömmer hon sig i den amerikanska mellanvästern. 

En källa berättar för tidningen att Maxwell upplever att hon befinner sig i livsfara.

– Det har skrivits så mycket skräp om Ghislaine, men sanningen är att hon får flera, trovärdiga dödshot om dagen, säger källan, som ska stå Maxwell nära.

– Traven med hatbrev är ibland en halvmeter hög. 

Skyddas inte av Israel

Källan avfärdar även en tidigare rapport av amerikanska Page Six, att Ghislaine Maxwell skulle befinna sig i Israel under statens beskydd.

– Om det ändå vore så väl. De rapporterna är skitsnack. Hon är helt på egen hand, säger hen.

Mail on Sunday skriver att Maxwell skyddas av det bästa säkerhetsteamet som går att köpas för pengar.

– Hon skyddas av de bästa av de bästa, och det inkluderar före detta US Navy SEAL:s [amerikanska elitmarinsoldater], säger källan.

I slutet på december rapporterade Reuters  att Maxwell utreds av FBI i samband med anklagelserna mot Jeffrey Epstein. Hon har dock inte delgivits misstanke om brott.

Kvinnorna vittnar om Jeffrey Epsteins övergrepp:

De anklagar Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp.

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.