Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Epsteins brottsoffer kan fälla ”Spöket”

I vissa fall påstås Maxwell själv ha deltagit i övergreppen, enligt åklagare
Virginia Giuffre Roberts.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Virginia Giuffre Roberts tillsammans med prins Andrew.
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Juan-Luc ”spöket” Brunel.
Foto: BFMTV

Jean-Luc Brunel var känd som ”Spöket” av fransk polis. 

I modemogulens spår följde anklagelser om sexuella övergrepp.

Men att ställa honom inför rätta visade sig snudd på omöjligt.

Fram tills när Jeffrey Epsteins offer Virginia Giuffre Roberts trädde fram. 

Avslöjandet om finansmannen Jeffrey Epsteins sexualbrottslighet har sänt chockvågor bland hans mäktiga vänner världen över. Trots att Epstein dog i sin cell 2019 har utredningarna bara vuxit. 

Epsteins offer Virginia Roberts, 37, numera Giuffre, har trätt fram och anklagat Prins Andrew, 60, och modellagenturägaren Jean-Luc Brunel, 75, för våldtäkter. 

För franska sexualbrottsutredare har Virginia Giuffres anklagelser inneburit att man efter åratal av misstankar nu kan åtala mannen som blivit ökänd som ”Le fantôme” eller ”Spöket”. Jean-Luc Brunel har nämligen följts av sexualbrottsanklagelser under flera decennier, däribland i det ansedda tv-programmet 60 minutes redan 1988. Men när offer vågat träda fram har preskriptionstiden gjort att fallen varit omöjliga att driva vidare. 

Jean-Luc Brunel har kunnat leva vidare som vanligt, med extravaganta resor och fester i sällskap av Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell och Prins Andrew.  

Utöver övergrepp anklagas Brunel också för att ha försett Jeffrey Epstein med unga kvinnor till det trafficking-nätverk som finansmannen bedrev. 

”Ett genombrott”

Den 16 december 2020 kunde fransk polis gripa Jean-Luc Brunel. Han misstänks för våldtäkt av barn, respektive ett fall av sexuella trakasserier. Detta efter att Virginia Giuffre, 37, vittnat om hur han våldtagit henne i början av 2000-talet i Epsteins hem på hans privata ö Little Saint James i Karibien. 

– Hon har uppgett att hon blev våldtagen av Brunel under tidiga 2000-talet, inklusive 2001. Det här var ett stort genombrott för utredningen, säger en uppgiftslämnare till Daily Mail

Virginia Giuffre har även anklagat Prins Andrew för att ha utnyttjat henne som sin sexslav. Båda männen nekar helt till anklagelserna. 

Ghislaine Maxwell har gripits och är nu inlåst i väntan på rättegång. Samtidigt fortsätter utredningen och Maxwell visar sig ha svenska kopplingar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.