Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ensamstående Tina: Skräck hamna med knarkare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
OROLIG. Tina Sandin fruktar det värsta för sig och sonen Rickard.
Foto: Annika Af Klercker

De senaste åren har ensamstående mamman Tina Sandin i Nacka haft svårt att få ihop pengar till hyran. Hon sjukskrevs 1998 för en dålig rygg, men för tre år sedan kom en ny försäkringsläkare fram till att hon kunde arbeta - och sjukersättningen drogs in.

Socialtjänsten har hjälpt till med hyran vid flera tillfällen. Trots det valde hyresvärden i januari i år att vräka Tina och hennes son Rickard.

För två veckor sedan flyttade Tina och Rickard, dagen innan de skulle vräkas. Nu bor de i en bekants sommarstuga. Det är oklart hur länge de kan stanna.

Tina äter mediciner för sin ryggvärk och har svårt att orka leta ny bostad. Hon hoppas därför att socialen lyckas hitta något.

- De har sagt att vi inte ska hamna på gatan, men det tar ofta ett till två år att hitta en lägenhet och Rickard har sagt att han vägrar bo inneboende, säger Tina Sandin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.