Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ensamstående Tina: Skräck hamna med knarkare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
OROLIG. Tina Sandin fruktar det värsta för sig och sonen Rickard.
Foto: Annika Af Klercker

De senaste åren har ensamstående mamman Tina Sandin i Nacka haft svårt att få ihop pengar till hyran. Hon sjukskrevs 1998 för en dålig rygg, men för tre år sedan kom en ny försäkringsläkare fram till att hon kunde arbeta - och sjukersättningen drogs in.

Socialtjänsten har hjälpt till med hyran vid flera tillfällen. Trots det valde hyresvärden i januari i år att vräka Tina och hennes son Rickard.

För två veckor sedan flyttade Tina och Rickard, dagen innan de skulle vräkas. Nu bor de i en bekants sommarstuga. Det är oklart hur länge de kan stanna.

Tina äter mediciner för sin ryggvärk och har svårt att orka leta ny bostad. Hon hoppas därför att socialen lyckas hitta något.

- De har sagt att vi inte ska hamna på gatan, men det tar ofta ett till två år att hitta en lägenhet och Rickard har sagt att han vägrar bo inneboende, säger Tina Sandin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.