Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ensam skoterförare i nöd: 'Mörkret kommer'

En ensam skoterförare har hamnat i nöd utanför Arjeplog.

– Han ringer själv och har under fyra timmars tid försökt bärga sin egen skoter, men klarar inte av det. Vädret börjar bli sämre och mörkret kommer så han behöver hjälp. Och då får han det, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral Nord.

Strax före klockan halv fyra på fredagseftermiddagen larmades polisen i Norrbotten. En ensam skoterförare har kört fast i Vuoggatjålme och har kämpat med att få loss sin skoter i fyra timmar utan att lyckas.

– Han mår bra, men kände att paniken började komma, säger polisens kommunikatör Börje Öhman.

– Han säger själv att han har kört fast med skotern och har försökt i fyra timmar att få upp den, men klarar inte av det. Han har väl blivit trött också. De är så tunga och det är inte roligt när de sätter sig fast.

Fjällräddningen ryckte ut tre kvart efter det att polisen fick larmet för att ta hand om den nödställde mannen.

Två fjällräddare larmade

– Vi har larmat två av våra fjällräddare som bor i hyfsad närhet. De sätter sig på skoter och åker till platsen och hjälper honom. Antingen kan de bärga den där skotern eller så lastar de den nödställde och tar ned honom till bebyggda trakter, säger Börje Öhman.

Fjällräddningsresursen är extra värdefull nu när vintern börjar gå mot vår. Det är två minusgrader i Arjeplog på fredagseftermiddagen.

– Det är lokala boende som kan de här trakterna och som man kan skicka ut i vilket väder som helst och de kommer tillbaka.

Polisen fick på fredagseftermiddagen även larm från Funäsdalen där en man inte klarar av att ta sig ner från fjället. Skidutrustningen hade gått sönder så han ringde polisen, som beslutade att skicka fjällräddningen till Djuptjärn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.