Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Enklare köpa SL-biljett med en ny mobilapp

Men den nya SL-appen ska det bli enklare att köpa enkelbiljetter.
Foto: SL

Nu ska det bli enklare att köpa enkelbiljetter i Stockholms kollektivtrafik. I november lanserar SL en ny app till smarta telefoner.

– Det är inga krångliga val eller instruktioner. Det är bara att ladda ner appen och åka, säger Henrik Nilsmo, produktchef på Klarna och ansvarig för utvecklingen av appen.

Tillsammans med SL lanserar betallösningsföretaget Klarna en ny app till mobilen som ska göra det enklare att resa i kollektivtrafiken.

Appen, som är gratis, kommer att lanseras i början av november och kan laddas ned till alla smarta telefoner med Apple och Android-plattform.

Enkelbiljetten kommer man att kunna betala via sitt bankkort eller via en månadsfaktura. Det går till så här: du laddar med appen, väljer vilken zon du vill åka inom och köper din biljett. Sist väljer du betalningssätt och får en bekräftelse via en kod direkt i mobilen.

– Det är inga krångliga val eller instruktioner. Det är bara att ladda ner appen och åka, säger Henrik Nilsmo, produktchef på Klarna och ansvarig för utvecklingen av appen.

"Varit krångligt att köpa biljetter"

SL har tidigare fått kritik för sitt krångliga biljettsystem – något som de är medvetna om.

– Vi hoppas att den nya appen ska användas av så många resenärer som möjligt. Vi vet att det varit krångligt att köpa biljetter via sms men nu ska man kunna beställa en biljett genom ett klick, säger Jesper Petterson på SL:s pressavdelning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.