Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Engelska Labour utmanar Theresa May

Jeremy Corbyn, den brittiske Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jeremy Corbyn, ledare för det brittiska Labour, förklarade på lördagen att hans parti ska trotsa premiärminister Theresa May – när det gäller varje brexitavtal hon kan fixa i Bryssel.

Om inte avtalen faller Labour i smaken kräver Corbyn ett nationellt val, skriver Reuters.

Och det brådskar – om ett halvår måste Storbritannien lämna EU.

För drygt två år sedan röstade britterna – om än med en knapp marginal – för att lämna EU.

Med ett halvår kvar till EU-utträdet verkar risken för att Storbritannien ska krascha ut ur EU utan ett avtal öka för var dag som går. 

Varningsklockorna ringer högre och högre i näringslivet. Inom Labours mittenfalang kräver man nu nationella val om förhandlingsresultatet med EU. Detta för att slippa en ekonomisk kris.

EU-toppmötet, som hölls den gångna veckan i österrikiska Salzburg, gav inga svar på formerna för brexit. Premiärminister May menade att hennes plan var den med mest trovärdighet. Övriga 27 EU-länder förklarade lätt uppgivet att det inte riktigt förhåller sig så.

 

 

Labour kräver samma typ av avtal

I dag inleder Labour sin kongress, och det brittiska oppositionspartiet kräver att utträdesavtalet ska vara i paritet med landets nuvarande medlemskap i EU.

Ett hyfsat märkligt påstående med tanke på folkomröstningens resultat, men det har lett till att Labour nu sätter förnyad press på Theresa May.

– Vi kommer att utmana denna regering när det gäller varje avtal den får med sig från Bryssel, förklarade Jeremy Corbyn under ett tal i Liverpool, enligt Reuters.

Han menar att frågor som är viktiga är jobben, levnadsstandard och miljöhänsyn.

– Om inte Theresa May kan leverera den typen av avtal är det bäst att vi röstar om det i nationella val.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!