Mannen föll ihop blödande och avled sen av sina skador. Foto: Janne Åkesson/SwepixMannen föll ihop blödande och avled sen av sina skador. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Mannen föll ihop blödande och avled sen av sina skador. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det enda vittnet till händelsen ska vara en åttaårig pojke enligt vad Expressen erfar. Foto: Henrik Montgomery/TtDet enda vittnet till händelsen ska vara en åttaårig pojke enligt vad Expressen erfar. Foto: Henrik Montgomery/Tt
Det enda vittnet till händelsen ska vara en åttaårig pojke enligt vad Expressen erfar. Foto: Henrik Montgomery/Tt

Enda mordvittnet –
en åttaårig pojke

Publicerad

Mannen mottog dödliga hugg i ett garage och stapplade ut på gatan där han föll ihop framför ett vittne.

Kort därefter dog han av skadorna.

Nu försöker polisen få kontakt med det enda vittnet: En åttaårig pojke, erfar Expressen.

– Vi berättar aldrig vilka vittnen vi har eller vad de säger, säger Stockholmspolisens Kjell Lindgren.

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen såg ett vittne en man falla ihop på gatan i Hallonbergen i Sundbyberg strax utanför Stockholm. Mannen visade sig blöda kraftigt och polis och ambulans larmades direkt till platsen.

När polisens patrull, som var de första att dyka upp, kom fram inleddes genast livräddande åtgärder.

Den blödande mannen fördes sen till sjukhus, där han avled till följd av sina skador.

– Någon form av stickvapen har använts, om det kan vara en kniv eller skruvmejsel, det måste vi se på de skador som uppstått, sa Stockholmspolisens Albin Näverberg då.

Senare samma dag greps en misstänkt inblandad person i fallet som utreds som mord. Ytterligare två personer togs till förhör.

Nu har nya detaljer i utredningen dykt upp. Expressen erfar att den enda som faktiskt såg själva dödsattacken, som skedde i ett garage, är en åttaårig pojke.

Får ofta sitta med i förhör

Nu måste polisen få pojkens målsmän att godkänna att de pratar med honom.

Kjell Lindgren på Stockholmspolisens presscenter vill inte gå in på uppgifterna.

– Vi berättar aldrig vilka vittnen vi har eller vad de säger. Men det du beskriver, när det är någon under 15 år eller 18 år, är det inget konstigt att vi frågar målsman om vi år hålla förhör. I många fall får de sitta med under förhöret. Så den uppgiften är inte konstig i sig, men om den är sann eller inte tänker vi inte kommentera, säger Lindgren.

Det han däremot kan säga är att fallet ser bra ut och att utredningsläget bedöms som bra.

– Vi bedömer utredningsläget som gott i och med att vi har en trolig gärningsman, och man gjorde samma bedömning hos åklagaren, säger han.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag