Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Enda jag begär är att Löfven ska vara sosse”

”Vi behöver ingen regeringskris nu”. Förbundens uppmaning till V-ledaren.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jonas Sjöstedt hoppas fortfarande att parterna ska komma överens om las.

Men om de misslyckas ligger hotet om extraval kvar mot Stefan Löfven.

– Det enda jag begär är att Stefan Löfven ska vara sosse, säger V-ledaren i SVT:s Helgstudion.

Inom kort kommer Jonas Sjöstedt att lämna över Västerpartiets partiledarpost till Nooshi Dadgostar och han hoppas att konflikten löser sig tills dess.

– Jag vill helst att detta löser sig under de här veckorna. Men skulle det här dra ut på tiden så är det nästa partiledare som får gå in och vinna den här fajten, säger han till SVT.

Enligt många kritiker öppnar Jonas Sjöstedt för en framtida högerregering i och med hoten om en misstroendeförklaring – men det är inget Jonas Sjöstedt håller med om.

– Risken för en högerregering är minimal, det finns ingen sådan majoritet i riksdagen. Vi kommer självklart aldrig stödja en sådan regering, säger han i Helgstudion.

 

Arbetsmarknadsministern: ”Uselt av Jonas Sjöstedt”
Jenny Madestam förklarar vad som händer efter att las-förhandlingarna spruckit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.