"En väldigt sjuk och tokig man"

Donald Trump.
Foto: OLIVIER DOULIERY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stephen Paddock.

"En väldigt sjuk och och tokig man" 

Så beskriver president Donald Trump gärningsmannen i Las Vegas som misstänks ha skjutit ihjäl 59 personer och skadat över 500 personer, rapporterar AP

Trump reser på onsdag till Las Vegas för att möta familjer till offren i attacken. 

Trump befinner sig på tisdagen på orkandrabbade Puerto Rico, men kommer i morgon onsdag att resa till Las Vegas för att träffa familjer till offren efter massakern vid countrymusikfestivalen, där 59 personer dödades och över 500 skadades. 

Innan planet lyfte mot Puerto Rico gjorde presidenten ett uttalande om gärningsmannen bakom attacken, Stephen Paddock som misstänks ha tagit sitt eget liv efter attacken.

"väldigt sjuk individ"

Trump kallade skytten för tokig och sa att man nu undersöker hans bakgrund noggrant, skriver nyhetsbyrån AP.  

– Han är en väldigt väldigt sjuk individ, sa Trump. 

När han fick frågan om striktare vapenlagar, som flera demokrater nu gått ut och krävt, sa han: 

– Vi kommer att tala om vapenlagar tids nog. 

På måndagseftermiddagen, svensk tid, twittrade Donald Trump om masskjutningen. Den amerikanske presidenten sänder sina sina varmaste kondoleanser till offren för Las Vegas-massakern – och deras familjer. 

Har starka band till staden 

Under måndagen höll Donald Trump ett tal till nationen där han kallade masskjutningen i Las Vegas för en handling av ren ondska. Han hyllade även polisens insatser på plats. 

Trump har starka kopplingar till Las Vegas, en stad där han äger ett hotell. 

– Det kommer att vara väldigt väldigt sorgligt för mig, för alla oavsett var du är, sa presidenten om det planerade besöket i Las Vegas. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.