Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyra män anhållna misstänkta för mord

Mannen, som var 23 år, sörjs nu av anhöriga och vänner. Foto: Stefan Johansson
En barndomsvän till mannen beskriver sin forna vän som en trevlig och positiv person – men som hamnat lite snett. Foto: Stefan Johansson
Sammanlagt fyra personer har anhållits under natten mot tisdagen, misstänkta för mord i Stockholmsförorten Kista. Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN
Under tisdagsmorgonen inkom en begäran från åklagarmyndigheten om att förordna försvarare. Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN
Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN

Fyra personer har anhållits misstänkta för mordet på en 23-årig man i Stockholmsförorten Kista.

Åklagaren är fåordig om förundersökningen – samtidigt sörjer vännerna 23-åringen.

– Man tror att sådant bara händer på film, säger en barndomsvän.

Under tisdagsmorgonen inkom en begäran från åklagarmyndigheten om att förordna försvarare till fyra män. Misstankarna avser ett misstänkt mord i Kista under måndagen.

– Det här rör ett mord i Kista. Det finns en begäran om offentlig försvarare, mycket mer kan jag inte berätta, säger åklagaren Karolina Lindekrantz på tisdagsmorgonen. Mordet skedde i går, och redan nu har jag gått in med försvararförordnanden.

Enligt åklagaren anhölls de misstänkta under natten mot tisdagen. Männen är i 20-årsåldern och samtliga är kända av polisen sedan tidigare.

Larmet om en misstänkt skjutning i Stockholmsförorten Kista inkom till polisen vid 17.50-tiden på måndagskvällen. Strax innan mannen hittades, med en blödande skada i huvudet, ska flera personer ha hört upprepade smällar från området.

Sammanlagt fyra personer har anhållits under natten mot tisdagen, misstänkta för mord i Stockholmsförorten Kista. Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN

Åklagare: misstankar om att mannen sköts till döds

Misstänker ni att han sköts till döds?

– Ja, svarar åklagaren Karolina Lindekrantz på tisdagsmorgonen.

Efter händelsen ska flera vittnen på plats i Kista ha inlett hjärt-lungräddning. Men trots livräddningsförsöken så avled mannen på plats.

Under tisdagsmorgonen inkom en begäran från åklagarmyndigheten om att förordna försvarare. Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN

Mannen, som var 23 år, sörjs nu av anhöriga och vänner. En barndomsvän till mannen beskriver sin forna vän som en trevlig och positiv person – men som hamnat lite snett.

– Han var så ung. Man tror att sådant bara händer på film. Sedan händer det en vän – och då kan man inte fatta det. Jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle hända en sådan människa som han, säger vännen och fortsätter:

– Han hade alltid ett leende och pratade positivt om saker. Han hade haft några jobb och jag vet att han sökte nya jobb.

En annan barndomsvän till 23-åringen stämmer in i bilden:

– Det här är väldigt tråkigt. Han var väldigt omtyckt och respekterad bland sina vänner. Jag hade bara en positiv bild av honom.

23-åringens vänner: ”Ung och trevlig”

Det var inte det enda blodiga våldsdåd som skedde i området under måndagen. Vid lunchtid på måndagen hittades en man skadad och blodig i närliggande Akalla. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus – men avled några timmar senare av de skador han fått.

Polisen uppger att det inte finns någon koppling mellan de båda händelserna.