Foto: Henrik Hansson
 Foto: Henrik Hansson

En tredje man häktad för inblandning i Ludvika-mord

Publicerad
Uppdaterad
På fredagen häktades den 27-åring som misstänks för delaktighet i dödsmisshandeln av en 44-årig småbarnspappa i Ludvika förra fredagen.
Mannen häktades skäligen misstänkt för dråp och grov misshandel, skriver DT.se.
27-åringen häktades vid Falu tingsrätt på förmiddagen. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för dråp och grov misshandel, skriver DT.se.
Det innebär att åklagaren endast har en vecka på sig att väcka åtal, annars måste en ny häktningsförhandling äga rum.
I går häktades en 22-åring och en 18-åring. De är på sannolika skäl misstänkta för dråp och grov misshandel.
Den 44-årige småbarnsfadern var i fredags kväll på väg hem efter en julfest när han blev attackerad och misshandlades så svårt att han avled.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag