Det var under måndagen som polis larmades till en lägenhet i en ort i närheten av Alicante på spanska medelhavskusten där en svensk man hittats död i en lägenhet, rapporterar den spanska tidningen Diarioinformacion. Foto: Skärmdump från Google
Det var under måndagen som polis larmades till en lägenhet i en ort i närheten av Alicante på spanska medelhavskusten där en svensk man hittats död i en lägenhet, rapporterar den spanska tidningen Diarioinformacion.  Foto: Skärmdump från Google

En svensk man har hittats död i Spanien

Publicerad

En svensk man har hittats död i en lägenhet nära semesterparadiset Alicante i Spanien.

Spansk polis misstänker att han kan ha mördats – och på tisdagen greps hans son, misstänkt för mord, skriver El Mundo.

UD bekräftar dödsfallet och att en svensk man frihetsberövats.

– En svensk medborgare har frihetsberövats, mannen är gripen misstänkt för dråp. Det är Sveriges ambassad i Madrid som arbetar med ärendet, säger Victoria Bell vid UD:s pressjour.

Det var under måndagen som polis larmades till en lägenhet i en ort i närheten av Alicante på spanska medelhavskusten där en svensk man hittats död i en lägenhet, rapporterar den spanska tidningen Diarioinformacion.

Mannens son ska enligt den spanska tidningen ha befunnit sig i lägenheten när mannen dog. Han ska ha larmat om dödsfallet och hävdat att fadern fått en hjärtinfarkt.

Spår av yttre våld

Väl på plats kunde polisen konstatera att kroppen bar spår av yttre våld. Enligt polisuppgifter som El Mundo refererar till ska mannen bland annat ha haft blåmärken och en huvudskada.

På tisdagen har den svenske mannen gripits av spansk polis, misstänkt för inblandning i det eventuella mordet, skriver Diarioinformacion.

Utrikesdepartementet känner till dödsfallet och bekräftar att en svensk man sitter frihetsberövad.

– UD känner till at en man i 65 årsåldern hemmahörande i södra Sverige avled den 11 januari. Anhöriga underrättade, säger Victoria Bell vid UD:s pressjour.

Om den svenske mannen som nu är misstänkt säger hon:

– En svensk medborgare har frihetsberövats, mannen är gripen misstänkt för dråp. När det gäller den frihetsberövade så ar det Sveriges ambassad i Madrid som arbetar med ärendet.

Kroppen ska obduceras

Enligt spanska tidningar ska båda ha varit semesterfirare och var bosatta på orten under en månads tid.

– Polisen kom till lägenheten de kom upp för trapporna och gick in i lägenheten, berättar en granne på platsen för Diarioinfornacion.

Grannen berättar att de två männen bodde själva i lägenheten och att de inte pratade spanska.

Från den spanska polisens sida är man förtegna om händelsen, men bekräftar att det rör sig om den döde mannen son som nu är gripen.

– Det är en pågående utredning, mannen ska förhöras och kroppen ska obduceras, säger den lokala polisen Guarda Civil.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag