20 personer befann sig på bussen. Två har förts till sjukhus. Foto: Michael Lindgren/MVT20 personer befann sig på bussen. Två har förts till sjukhus. Foto: Michael Lindgren/MVT
20 personer befann sig på bussen. Två har förts till sjukhus. Foto: Michael Lindgren/MVT
En skolbuss i Motala har kört i diket och vält omkull.En skolbuss i Motala har kört i diket och vält omkull.
En skolbuss i Motala har kört i diket och vält omkull.

En skolbuss har kraschat i diket

Publicerad

En skolbuss i Motala har enligt polisen kört i diket och vält omkull.

20 personer befann sig på bussen och av dessa ska två ha förts till sjukhus med ambulans.

Det har snöat kraftigt i området under natten och polisen har under morgonen fått larm om flera olyckor.

– I det här fallet hade säkert skolbussen för hög fart på fel ställe, säger Fredrik Kliman vid polisen i Östergötland.

Larmet kom till polisens kännedom strax före klockan 08.00 under måndagsmorgonen.

En skolbuss hade då kört av vägen och lagt sig på sidan, strax utanför Motala.

Sammanlagt befann sig 20 personer på bussen och två av dessa ska ha fått köras till sjukhus med ambulans.

– Personalen har rapporterat om att två personer har förts till sjukhus, men skadorna ska inte vara allvarliga. Samtliga personer har lyckats ta sig ur bussen, säger Fredrik Kliman.

Kvar på platsen

Polisen befinner sig fortfarande på platsen tillsammans med räddningstjänsten. Kvar är även de övriga personerna som befann sig på bussen när den körde av vägen.

I nuläget vet polisen inte om det är skolbarn eller annan personal som har skadat sig i samband med olyckan.

– Vi håller just nu på att samla in personuppgifter från platsen, sedan ska vi ordna så att alla får skjuts härifrån, säger Fredrik Kliman.

Under natten till måndag har det snöat en hel del i området, och polisen rapporterar om ett flertal trafikolyckor där bilister kört av vägen.

– Vi vill sällan prata om att det är vädrets fel att olyckor förekommer. Är vädret dåligt måste man ta och anpassa farten. I det här fallet hade säkert bussen för hög fart på fel ställe helt enkelt, säger Fredrik Kliman.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag