Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En skjuten i Bromma – avled på sjukhus

Klockan kvart i tre under natten till fredagen fick polisen i Stockholm in ett larm om skottlossning i Bromma.Foto: Marco Blomberg/workoutpix.com

En tonårig pojke har avlidit efter att ha skjutits i huvudet vid bensinmacken OKQ8 intill Brommaplansrondellen i västra Stockholm inatt.

Vittnen berättar att smällande ljud hörts och att en person setts falla till marken.

– Vi söker efter personer som setts springa från platsen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen undersöker nu om det finns samband mellan skottlossningen och ett väpnat rån i Täby och mordet i Bromsten i förrgår.

Klockan kvart i tre under natten till fredagen fick polisen i Stockholm in ett larm om skottlossning i Bromma. När patrullen kom fram till en bensinstation vid Brommaplan hittades en skottskadad person på platsen.

Han fördes till sjukhus med livshotande skador, men tonåringens liv gick inte att rädda.

Vid 17.37 uppgav polisen på sin hemsida att han har avlidit. Pojkens anhöriga ska vara underrättade och polisen utreder nu händelsen som mord.

Enligt uppgifter till Expressen avlossades flera skott på platsen – och tonåringen träffades i huvudet.

– Personen fördes till sjukhus med livshotande skador, det rör sig om skottskador, sade polisens presstalesperson Towe Hägg tidigare på fredagen.

Polisen misstänker koppling

Enligt uppgifter till Expressen utreder polisen tydliga kopplingar mellan dödsskjutningen i natt och mordet på en 19-årig man i Bromsten i förrgår.

Det ska också finnas kopplingar till två grova rån i närtid, i Kista och det väpnade rånet mot ett växlingskontor i Täby den 22 juli.

– Det är de här tre vi kikar på nu om det finns några beröringspunkter, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte kommentera om den nu mördade tonåringen har några kopplingar till den 19-åring som sköts till döds i Bromsten.

På fredagseftermiddagen bekräftade polisen att man tagit beslut om en så kallad särskild händelse för att samordna utredningarna för nattens skottlossning, det väpnade rånet i Täby samt mordet i Bromsten.

"Syftet med denna åtgärd är att titta om det finns något samband mellan händelserna. I övrigt kommer en särskild polis resurs tillsammans med goda krafter verka för trygghetsskapande i berörda områden", skriver polisen på sin webbsida.

Sprang från platsen

Polispatrullerna har genom dörrknackning i de fastigheter som finns i närheten av bensinstationen, samt andra vittnesförhör, fått in uppgifter om att personer setts springa från platsen där händelsen ägde rum.

– Om de var personerna som gjorde det, eller bara personer som sprang ändå, det behöver vi pratat med dem om. Vi har inte träffat på några som sprungit från platsen, säger Towe Hägg.

Vid 17.30 har polisen inte gripit någon för skjutningen.

– Vi har ingen skäligen misstänkt än, vi håller på att analysera det som är gjort nu så får vi se var vi landar, säger Lars Byström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.