צפו: 2 יירוטים של מערכת כיפת ברזל לפני זמן קצר. (צילום: טאי צבן).

Posted by ‎צבע אדום‎ on den 29 september 2015
Foto: Skärmavbild Google Earth
 Foto: Skärmavbild Google Earth

En raket har skjutits från Gazaremsan

Publicerad

En raket har skjutits från Gazaremsan och hindrades av Israels missilförsvarssystem Iron Dome på tisdagskvällen, rapporterar Times Of Israel.

Flyganfallssirener ljöd i den israeliska staden Ashdod och dess omgivningar på tisdagskvällen, uppger den israeliska armén i ett uttalande där de även bekräftade att en raket sköts ned av Iron Dome.

Israelisk polis skriver på Twitter att det inte finns några rapporter om olyckor eller skador.

Initialt rapporterades om flera raketer hindrades av systemet. Men de videos som publicerats i sociala medier visar bara en raket.

Polisens talesman Micky Rosenfeld uppger att polisenheter sänts ut för att söka efter nedslagsplatsen och granatsplitter.

Flyganfallssirenerna var de första som ljöd i Ashdod sedan förra sommaren.

Israel har ställts inför sporadiska raketbeskjutningar från Gaza sedan Israel och Hamas kom överens om en långvarig vapenvila i Gaza 2014.

En stor del av raketskjutningarna kommer från salafistiska grupper, men Israel håller Hamas ansvariga för attackerna som utgår från Gazaremsan.

Det finns ännu ingen som ställts ansvarig för kvällens händelse.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag