Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person skjuten i Västerås

En person har blivit skjuten i Önsta centrum i Västerås.

Polisen har startat en förundersökning om mordförsök.

Ingen person är i nuläget frihetsberövad.

Det var runt 20.30 på måndagskvällen som polisen fick in ett larm om händelsen som inträffade på bostadsområdet Önsta i Västerås. 

– Det jag kan säga är att vi har en händelse som vi utreder som grovt brott, som inträffade tidigare under kvällen. Jag kan också bekräfta att en person förts till sjukhus, med oklart skadeläge, säger polisens presstalesperson i region Mitt, Magnus Jansson Klarin till P4 Västmanland. 

Vid midnatt skrev polisen på sin hemsida att det är en person som blivit skjuten i Önsta centrum. De lämnar dock inga uppgifter om skadeläget.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av platsen, skriver de på hemsidan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.