Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person till sjukhus efter båtkollision

112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.

Två fritidsbåtar kolliderade utanför Ekerö i Stockholm under fredagseftermiddagen. 

Totalt ska 12 personer ha varit inblandade, och en av personerna fördes till sjukhus med ambulanshelikopter med oklart skadeläge, medan resterande elva personer ska ha klarat sig.

– Klockan 14.22 så fick vi larm om en kollision mellan två båtar på Ekerö. Det var totalt 12 personer inblandade, varav en person är förd till sjukhus med okända skador. Övriga personer är i land och det finns inget oljeutsläpp eller ytterligare läckage eller något sånt, säger Ludwig Taylor på Södertörns brandförsvar. 

Enligt Stockholmspolisen så har en av båtförarna fått följa med polisen, misstänkt för grov vårdslöshet i sjötrafik, sjöfylleri och vållande till kroppsskada. 

Anledningen till kollisionen är ännu inte klarlagd. 

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.