Polisen är på plats i Kallhäll och söker efter vittnen – och en misstänkt skytt. Foto: Stefan Johansson

Polisen är på plats i Kallhäll och söker efter vittnen – och en misstänkt skytt. 

 Foto: Stefan Johansson

En person skadad efter skottlossning

Publicerad

En man skottskadades på ett industriområde i Kallhäll norr om Stockholm på fredagen.

– Personen togs med bil till sjukhus, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen om den skjutne.

Två vittnen har hämtats in till förhör, enligt polisen.

Polisen fick in larmet vid klockan 15.15 på fredagseftermiddagen. En person hade då blivit skjuten inne i ett industriområde nära i Kallhäll, norr om Stockholm och nära E18.

Därifrån ska den skottskadade mannen, som enligt polisen är i 35-årsåldern, fått hjälp att ta sig till Jakobsbergs sjukhus. Han transporterades sedan vidare till Karolinska universitetssjukhuset.

– Personen togs med bil, av några personer, till Jakobsbergs sjukhus. Mer än så vet jag inte om hur det har gått till, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Försök till mord

Skottlossningen har enligt polisen inträffat i anslutning till en bilfirma. Hur allvarliga skador det rör sig om vill Sven-Erik Olsson inte gå in på. Men polisen har kunnat kommunicera lite med mannen.

– Det har inte hållits något regelrätt förhör, men det har gått att växla några ord med honom. Det är väl det enda jag kan säga om tillståndet, säger Sven-Erik Olsson.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Men polisen har inte gått ut med information om var på kroppen kulan, eller kulorna, har träffat.

– Jag har inte fått någon officiell uppgift om det. Jag har ingen sådan information att gå ut med. Vi har spärrat av platsen, vi pratar med vittnen och söker ytterligare vittnen, säger Sven-Erik Olsson.

Flera vittnen

Polisen har inte sagt något om motivet bakom skjutningen. Det finns ett flertal vittnen som polisen hör i samband med skottlossningen. Sven-Erik Olsson säger att minst sju personer har kallats in på förhör.

– Vittnen finns det definitivt. Nu är det bara att sammanställa dessa uppgifter. Det var ju fler än en som ringde till oss och har hört och sett saker i samband med det här, säger han.

Två vittnen har hämtats in till förhör av polisen, men de är inte gripna.

– Två personer har tagits in, hämtats till förhör utan föregående kallelse, men det är vittnesförhör, säger Sven-Erik Olsson.

Har de varit i sällskap med 35-åringen?

– Vet ej under vilka omständigheter de har figurerat. Vad jag förstår är det ingen brottsmisstanke mot dem.

Kameror i området

Ingen person har gripits efter skjutningen och någon misstänkt gärningsman finns inte heller att ringa in.

Den tekniska undersökningen pågick på platsen under den sena eftermiddagen och det var ännu oklart om den gett några bevis. Det finns ett antal kameror uppsatta i området, som polisen begärde att få titta på.

– Det har gjorts försök men det blev ingenting av med det. Det var realtidskameror bara så det är ingenting som sparas, säger Sven-Erik Olsson.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag