Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åring anhållen för försök till mord efter knivslagsmål

En man har knivskurits efter ett storbråk på Stora torget i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala
Polisen åkte efter och hann i kapp bilen i höjd med Upplands Väsby och kunde gripa fyra personer för inblandning i knivdådet, skriver Aftonbladet. Foto: Läsarbild

En 16-årig pojke är anhållen efter det stora knivbråket på Stora torget i centrala Uppsala på onsdagen. 

Gärningsmännen flydde från platsen i en vit Audi och greps efter en polisjakt på E4:an i höjd med Upplands Väsby, skriver Aftonbladet.

– Ett flertal personer är frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg till Expressen.

Polisen fick larm om ett bråk på Stora torget i Uppsala strax före klockan 15 på onsdagseftermiddagen. Enligt vittnesuppgifter till SVT var ungefär tio personer inblandade i bråket.

Flera polispatruller skyndade till platsen och hittade då en knivskuren man.

Personen fördes snabbt till sjukhus och skadeläget är oklart.

Kniv och batong ska ha använts

Enligt uppgifter till Aftonbladet användes kniv och batong i bråket, och flera gärningsmän lämnade sedan Stora torget i en Audi och flydde längs E4:an. 

Polisen åkte efter och hann i kapp bilen i höjd med Upplands Väsby och kunde gripa fyra personer för inblandning i knivdådet, skriver tidningen.

– Ett flertal personer är frihetsberövade, men exakt hur många kan jag inte kommentera i nuläget, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg till Expressen.

En man greps av polis på E4:an.Foto: Läsarbild

Enligt vittnet Mattias Karlsson var det fem till sex polisbilar som stannade en bil vid en plats söder om Arlanda. Ett område spärrades av och en man greps, enligt honom.

– Det var oerhört många polisbilar. Det var lite stopp i båda riktningarna. Bilen som stoppades var på väg söderut från Uppsala, säger Mattias Karlsson.

16-åring anhållen för mord

Polisen har hållit förhör och genomfört en teknisk undersökning. 

Händelsen utreds som grov misshandel alternativt försök till mord. På torsdagsmorgonen anhölls en 16-årig pojke misstänkt för brottet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.