Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person död efter trafikolycka

En ung man avled efter en trafikolycka utanför Nykvarn under natten mot lördagen, enligt polisen.

Föraren hade under natten av okänd anledning stannat med sin bil på E20 – och blev då påkörd av en annan bil.

– Varför bilen stod stilla på motorvägen vet vi inte, men den blev påkörd bakifrån, säger Thomas Sjösten till Länstidningen.

Larmet om trafikolyckan kom in till polisen klockan 00.10 under natten mot lördagen från Almnäs, i riktning mot Strängnäs Nykvarn i Södermanland.

Enligt polisen hade föraren, en ung man, stannat sin bil på hårt trafikerade E20 i södergående riktning i höjd med Nykvarn. 

Oklart varför mannen stannat med bilen, enligt polisen

– Varför bilen stod stilla på motorvägen vet vi inte, men den blev påkörd bakifrån, säger Thomas Sjösten, jourförundersökningsledare vid polisen i Södertälje, till Länstidningen

En annan bilist, som inte uppmärksammat att bilen stannat, körde rakt in i den parkerade bilen. Kollisionen var kraftig. Mannen i den stillastående bilen fördes med ambulans till Karolinska Universitetssjukhuset, men hans liv gick inte att rädda. Mannen avled under lördagen, skriver Länstidningen.

Inga brottsmisstankar mot bilisten som körde in i den stillastående bilen på E20 utanför Nykvarn

Det finns inga brottsmisstankar mot den bilist, en man i 35-årsåldern, som körde in i den stillastående bilen, enligt polisen:

"Föraren i den bil som hade stannat på motorvägen och blivit påkörd avlider. Det är den avlidne föraren som i nuläget misstänks vara vållande till olyckan", skriver polisen i Södermanland på sin webbplats. 

Vägen var i samband med olyckan avstängd, och trafiken leddes. Nu är avspärrningarna hävda.

Texten uppdateras.