Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person död efter knivskärning i Haninge

När polisen genomsökte området i anslutningen till lägenheten påträffade man tre personer som hämtades till förhör. Foto: Marco Blomberg / WORKOUTPIX.COM
Enligt vittnen på platsen tog polisen med sig en person i polisbilen när de var på väg från platsen. Foto: Marco Blomberg / WORKOUTPIX.COM

En man har avlidit efter att ha knivskurits svårt i en lägenhet i Haninge. Polisen har inlett en mordutredning – och hämtat fyra personer till förhör.

Ytterligare en person lämnade platsen i en polisbil senare under kvällen.

– De kan eventuellt ha uppgifter som är av vikt för utredningen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Det var strax efter klockan 16 som polisen fick ett samtal om att en person hade knivskurits i en lägenhet i Haninge, söder om Stockholm.

Mannen i fråga var svårt skadad och fick hjälp på plats av räddningstjänst och polis.

När polisen genomsökte området i anslutningen till lägenheten påträffade man tre personer. De hämtades alla med till förhör, men ingen av dem har än så länge delgivits någon misstanke om inblandning i knivskärningen.

– De kan eventuellt ha uppgifter som är av vikt för utredningen, säger Eva Nilsson.

Avled på grund av skadorna

Efter att räddningstjänsten kommit fram till platsen valde man att tillkalla ambulans, med vilken mannen skulle transporteras till sjukhuset.

Vid 18-tiden meddelade dock polisen att mannen i fråga hade avlidit till följd av sina skador, på plats i lägenheten.

– Det stämmer att mannen har avlidit, säger Eva Nilsson.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord.

Visiterades och togs med i polisbil

Under kvällen har polisen befunnit sig på brottsplatsen och först vid 18.30-tiden började ambulanspersonalen packa ihop för att lämna platsen. Strax efter 18.30 inledde polisen den tekniska undersökningen, först av trappuppgången och sedan av själva lägenheten.

Enligt vittnen på platsen tog polisen med sig en person i polisbilen när de var på väg från platsen. Personen hade innan dess blivit visiterad. Det är oklart om personen i fråga är misstänkt för något.

Enligt polisen kan det dock även röra sig om vittnen som hämtas till förhör.

– Ingen person har gripits ännu. Däremot är det så att alla som transporteras i en polisbil visiteras av säkerhetsskäl först. Så personen som visiterades behöver inte vara misstänkt för något, säger Eva Nilsson.

Vid 19.30 meddelade polisen att ytterligare en person hämtats till förhör. Om det gällde personen som visiterades vid bostaden en timme tidigare är dock oklart.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!