Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person begärs häktad efter mordet i Sandviken

En person i 30-årsåldern begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet på en man i Sandviken. 

Mannen sköts till döds i Sandviken i februari.

En person som suttit anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på en man i Sandviken begärs i dag häktad.

Det var den 26 februari som polisen åkte till en adress vid Nya Bruket i centrala Sandviken efter larm om skottlossning.

Kopplingar till MC-gäng

I bostaden hittades en man i 40-årsåldern som skjutits till döds. Enligt polisen har mannen kopplingar till ett MC-gäng och ett kriminellt förflutet.

 

LÄS MER: Man skjuten till döds i Sandviken – polisen utreder mord

 

Mannen sköts enligt uppgifter till Aftonbladet med ett skott i bröstet och ett skott i huvudet. 

En 30-årig kvinna fanns fortfarande kvar i lägenheten när polisen kom. Hon greps av polis och anhölls som skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Men kvinnan släpptes senare då misstankarna mot henne inte stärkts.  

Åklagaren: ”Jättekänsligt utredningsläge”

I torsdags anhölls en annan person misstänkt för medhjälp till mord. 

På söndagen hålls häktningsförhandlingar mot den misstänkte, en person i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, bekräftar åklagare Peter Hellsing. 

– Från början hade man en person anhållen som försatts på fri fot. Det här är nästa person som varit anhållen och nu har begärts häktad, säger Peter Hellsing.

Han är fortsatt förtegen om den misstänktes kopplingar till den döde.

– Jag kan inte uttala mig något närmare om kopplingar till den döde personen, eller om den häktade var på plats när polisen kom. Vi är i ett jättekänsligt utredningsläge just nu, säger Peter Hellsing.