Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En miljon asylsökande i Tyskland under 2015

Här väntar flyktingar framför myndigheter i Berlin nu i december.
Foto: Kay Nietfeld / Epa / Tt

I Tyskland kan miljonstrecket i flyktingstatistiken nu ha nåtts. Till och med november har landet registrerat 964 574 asylsökande i år, meddelar inrikesdepartementet.

I oktober sattes nytt månadsrekord, 181 166 personer. Men det rök all världens väg redan månaden efter, då 206 101 asylansökningar räknades in, rapporterar tyska medier.

Om trenden fortsätter nu under december kan det sammanlagda talet för 2015 alltså redan vara uppe i en miljon.

Läget är under kontroll

Liksom Sverige har Tyskland under hösten skärpt gräns- och id-kontroller i syfte att i viss mån få ner strömmen av hjälpsökande människor.

Men EU:s folkrikaste land har också betonat att läget är under kontroll, och att migrantinflödet kan hjälpa till att rädda tillväxten i eurozonen.

Vice förbundskansler Sigmar Gabriel förutspådde redan i september att flyktingsiffran för helåret skulle överstiga en miljon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.