Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En marsch i rosa

För de tusentals rosaklädda kvinnorna blev marschen en lugn och glad föreställning, även om vädergudarna inte visade sitt bästa humör.
Foto: Sara Pettersson

GÖTEBORG. Tusentals kvinnor marscherade mot bröstcancer i går. Från Heden, via centrala Göteborg till målet på Kungstorget gick de rosaklädda kvinnorna i Rosa steget.

Heden kokade av poplåtar och spralliga kvinnor i rosa kläder under lördagseftermiddagen.

 Prick fyra gick starten, och först ut var Yvonne Levinovitz som tog marschen som uppvärmning för senior-SM i gång.

Yvonne Levinovitz passade på att tränar för senior-SM i gång samtidigt som hon visade sitt stöd mot bröstcancer. "40 minuter jämnt" meddelade hon efter att hon gått i mål.Foto: Sara Pettersson

 - Jag satsar på att hålla sju minuter per kilometer, sa hon innan hon satte av i blixttempo.

 Men för majoriteten av deltagarna handlade marschen om att visa solidaritet mot en folksjukdom som nästan uteslutande drabbar kvinnor.

 Frida Stahlin gick Rosa steget förra året och hade tagit med sig mamman Inga-Britt till årets marsch.

 - Vi är så laddade! Konstaterade de i kör.

FAKTA

Rosa rörelsen kämpar mot bröstcancer. Den vanligaste symbolen är det rosa bandet som säljs och ger pengar till bröstcancerforskningen. Till Rosa rörelsen hör Bröstcancerfonden, Rosa bandet, Bröstcancerföreningarnas riksorganisation, BRO, och ett antal andra föreningar och fonder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.