Vid lunchtid på tisdagen hittade polisen kriminaltekniker en kropp i huset i Mjölby. Foto: Anders Björk/Dagsmedia.se

Vid lunchtid på tisdagen hittade polisen kriminaltekniker en kropp i huset i Mjölby.

 Foto: Anders Björk/Dagsmedia.se

En person hittad död efter villabrand

Publicerad

Ett hus hittades övertänt i Mjölby, Östergötland vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Nu, drygt två dygn senare, har polisen anträffat en död person i huset.

Brandorsaken är okänd.

Branden är bara en av många med dödlig utgång de senaste dygnen.

Enligt polisen startade branden vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Villan ska då ha varit helt övertänd när räddningstjänst kom till platsen.

Redan tidigt i räddningsarbetet befarade polisen att mannen som bodde i villan ska ha varit kvar i huset.

– Vi är inte helt säkra, men han ska bo ensam i huset och hans fordon finns kvar utanför, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, i samband med branden.

Det ska inte finnas någon misstanke om brott, och brandorsaken är okänd.

Har anträffats död

Vid lunchtid på tisdagen kunde polisens kriminaltekniker konstatera att en kropp påträffats i huset.

Kroppen kommer undersökas av rättsläkare, för att bland annat kunna fastställa identiteten på den avlidna.

Anhöriga till mannen som bodde i huset är underrättade, enligt polisen.

Flera bränder har fått dödlig utgång de senaste dygnen i Sverige. Under natten mot måndagen och på måndagsmorgonen rasade flera bränder. En 85-årig man befaras ha omkommit i en brand i Ljungby, enligt Smålandsposten.

En äldre kvinna anträffades på söndagskvällen död i en brand i Orsa kommun, Dalarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag