Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ung kvinna död efter lägenhetsbrand

En ung kvinna hittades livlös efter en brand i en lägenhet på Södermalm i Stockholm i natt.

Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda – polisen undersöker nu grov mordbrand.

– Mer än så kan jag inte säga, säger Tove Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Vid 23.30-tiden natten till onsdagen larmades polis och räddningstjänst till en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Någon hade känt röklukt på adressen och ringde då SOS.

När räddningstjänsten kom till platsen konstarerades att det inte var frågan om någon brand och man lämnade platsen efter en snabb kontroll.

En och en halv timme senare, vid klockan 01, larmades polis och räddningstjänst till samma adress än en gång – då var en av lägenheterna i fastigheten helt rökfylld.

– Vi hade varit där tidigare och undersökt uppgifter om röklukt utan att hitta något. När vi kom tillbaka var det full rökutveckling i trapphuset, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, till nyhetsbyrån TT.

Polisen undersöker mordbrand

Räddningstjänsten tvingades bryta upp dörren till den brinnande lägenheten, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral, till Expressen.

I lägenheten hittades en ung livlös kvinna som fick föras med ambulans till sjukhus. Tragiskt nog gick hennes liv inte att rädda.

Branden inträffade i en lägenhet på första våningen. Den kunde snabbt släckas och övriga personer i huset behövde inte evakueras. Hur branden uppstod vet man inte.

Polisen har påbörjat en utredning om grov mordbrand men hur utredningen går vill de inte uppge.

– Det är upprättats en anmälan om grov mordbrand och vi undersöker det, mer än så kan jag inte säga, säger Tove Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Den avlidna kvinnans anhöriga har underrättats.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!